Treningsdag før Hovedløpet: «Terrenget var mye finere enn forventet!»

03.08.2021 Ivar Haugen

Myrene i Levanger fikk positiv omtale etter ungdommenes trening i dag.

 

Over: Det er lov å ta seg en pause – for å vurdere veien videre – når en har funnet posten.

Under: Litt diskusjon før start.

IMG_2140 (2)-600.jpg

 


I dag var det «fortrening» for deltakerne på Hovedløpet.

 

Tilbudet var en skogsøkt i terrenget like sør for løpsterrenget under torsdagens langdistanse og et sprintkart – i tilgrensende terreng til morgendagens sprint, hvor det ikke var verken løype på kartet eller poster i terrenget.

 

Så er spørsmålet om poster og løype er det viktigste på en dag som denne?

 

- Det er viktigere å bli kjent med kart og terreng, enn å løpe løypen, var det en av lederne som predikerte til utøverne fra sin krets før «utløping».- Dere kan bruke blikket godt, og legge merke til om det er noe spesielt, fortsatte hun.

 

Mest spesielt under Hovedløpet er nok spenningen i kroppen og sommerfuglene i magen til ungdommene fra 14 til 16 år når de skal jakte poster.


Likevel er det ikke til å legge skjul på at det er en viss forskjell på Trønderterrenget som tilbys i Levanger og det en del av ungdommene bruker å ferdes i på hjemmebane.
 

(fortsetter under bildet)

DSC_0513 (2)-600.jpg

Fint driv gjennom skogen.

 


Da kan en ta noen grep på en dag som denne:


- Vi testet litt ulike veivalg underveis i løypen. I tillegg så vi litt på hvordan vegetasjonen var i hellingene i forhold til på flatene, sa et par unggutter fra Østfold.


Men hva de konkluderte med – både angående veivalg og vegetasjon – var de noe mer tilbakeholden med å formidle.


En gjeng jenter fra Oslo derimot ble positivt overrasket over terrenget, og kunne fortelle at myrene i Trøndelag er – minst – like bra som ryktet sier:
 

- Under økten prøvde vi å se hvordan det er å løpe i de ulike delene av terrenget. for eksempel om det var fint i myrene. Og det var mye finere enn det ser ut på kartet, var deres spontananalyse etter en liten runde i relevant terreng.

 

De kommende dagene får vi se hva som er suksesskriteriene under årets Hovedløp.

 

Og selv om det kan bli noen bomturer på enkelte under et Hovedløp, vil O-landsleiren - i etterkant – garantert by på mye moro og spennende opplevelser.
 

Du Hovedløpet live via linken: her

 

Hjemmesiden til Hovedløp og O-landsleir finner du: her

 

Under: Litt å vurdere etter dagens trening.

 

DSC_0521 (2)-600.jpg