Tøffe dueller satte spiss på Ås’ nattcup!

11.01.2017 Norges Orienteringsforbund

Utfordrende nattorientering og solid deltakelse på årets første løp.

 

 

Tirsdag var vinterens 3. løp i Sport8 Ås by Night & Fog Cup, men altså første etter årsskiftet. Etter bra deltakelse før jul med 70 – 80, må en kunne si seg fornøyd med at en nærmet seg 90-tallet når nyttårsforsetter for 2017 ble realisert i form av krevende nattorientering i NM-natt terrenget på Svartskog fra 2013. For det var langt ifra innbydende vær gjennom tirsdagen.

unnamed file

Bjørn Ekeberg – sølvvinner fra NM-natt i fjor – måtte ta til takke med 3. plass denne tirsdagskvelden. Foto: JIF

Stor deltakelse kan en tilskrive at ivrig ungdom i Moss bruker nattcupen som fast trening gjennom vinteren, sammen med at «nattrev» og «spillende trener» i Nydalens SK, Anders Nordberg, har fått med seg en klubben sin på denne nattcupen sør for hovedstaden. Uansett var snø og sludd byttet med regn, slik at sporsnøen hadde mistet grepet på, da o-løperne tente sine hodelykter for å begi seg ut i utfordringene signert Håkon Danevad, som var løypelegger.

unnamed file

Alfred Bjørnerød må dessverre konstatere at han har hoppet over en post på sin ferd gjennom løypa. Foto: JIF

Etter en runde på 1:10 00 utgaven av NM-kartet, hvor veteranene fikk tilbud om en 1:7 500-varaiant, kunne en høre godlynte kommentarer på løypene i det som må kunne betegnes som tidvis diffust natt-terreng.

For å sette en ekstra spiss på kvelden var Nydalens SKs løpere tildelt duellanter for mann-mann dueller mot løpere i IL Tyrving. Helt klart godt for konkurranseinstinktet, men uansett skjerpet instinkt var det ingen som kunne true «spillende trener» Anders Nordberg denne gang.

Det ble også seier til Nydalens SK, ved Siri Ulvestad i dameklassen.

Trond Kortner var best i kortløypa, mens Kristoffer Halsnes og Bjørn-Willy Arntzen var kjappest i B-løypa i henholdsvis ungdoms- og B-klassen.

 Se fullstendige resultat nedenfor.

unnamed file

Anders Nordberg forteller løpelegger, Håkon Danevad, hvordan han håndterte utfordringene I nattemørket. Foto: JIF

Resultater

 

unnamed file

Alan Cherry (i grønt) var mannen som om nærmest Anders Nordberg, og briten som løper for Nydalens SK kan dermed være i ferd med å løpe seg inn på 10milalaget til Oslo-klubben. Foto: JIF

unnamed file

Anders Tiltnes og Vegard Brun Saga diskuterer hvor det var best å løpe i det krevende terrenget. Foto: JIF

unnamed file

Thorbjørn Sagberg leser av brikken etter vel gjennomført. Foto: JIF