Tips til morsomme og lærerike øvelser!

07.04.2020 Norges Orienteringsforbund

Ta i bruk Aktivitetsbanken.

 

Moro med litt action.

 
Alle barn har behov for fysisk aktivitet og mange venter på å komme i gang med felles orienteringsaktiv
iteter. Nå som det ikke er organiserte klubbtreninger så finnes det likevel gode muligheter til å gjennomføre morsomme og enkle orienteringsaktiviteter på egenhånd, sammen med familien eller i små grupper på inntil 5 personer, anbefalt ledet av en voksen.

Husk alltid å følge de anbefalinger som Helsemyndighetene gir og retningslinjer fra NIF og Norges Orienteringsforbund som har utarbeidet koronavettregler. Dette kan du lese fra denne siden HER.

 

Vi anbefaler et utvalg øvelser hentet fra aktivitetsbanken.no som fremmer både bevegelsesglede og læring av enkle o-ferdigheter: Morsomme og lærerike øvelser

I tillegg har vi også tatt med tre animasjonsfilmer som på en morsom måte viser grunnleggende momenter i orientering.  

Uteaktivitet er best  
Øvelsene passer fint å gjennomføre ute på en åpen plass eller åpent område i skogen eller i hagen. Det er også mulig å gjennomføre innendørs, men i disse dager anbefaler vi utendørs aktivitet for alle som har mulighet for det.  

Enkelt utstyr 
I øvelsene er det anbefalt enkelt utstyr. Det går fint an å gjennomføre øvelsene med annet utstyr enn det som er anbefalt i beskrivelsen og vist i filmene. Her er det bare å bruke fantasien og ta det man har hjemme. I stedet for elektronisk stempling, stifteklemme eller berøring med hånd på posten, så kan man touche med foten, ha egen penn og skrive ned koder, observere ting, løse oppgaver o.l. på post.   

Her er eksempel på enkelt utstyr som kan benyttes og erstatte postskjerm, kjegler og annet utstyr man ikke har:
Klesklyper, plastremser laget av plastposer, papir/farget papir, tomme plastflasker som kan fylles med vann eller sand, hoppetau eller rep.  


Kanskje finner dere nye måter å gjøre øvelsene på og også tips til enkelt utstyr som kan brukes? 
Vi tar gjerne imot tips og har du lyst å dele bilder eller en filmsnutt fra din aktivitet , så send en mail til
lene.kinneberg@orientering.no   


Lykke til med morsomme og lærerike aktiviteter!