Thierry Gueorgiou blir landslagstrener for Finland

08.09.2021 Pressemelding

Franskmannen – med 14 VM-gull – går fra o-teknisk ansvarlig i Sverige til hovedansvaret i Finland.

 

Paavalmentaja2021-2-web.jpg

 Det finske orienteringsforbundet offentliggjorde i dag at den tidligere toppløperen Thierry Gueorgiou blir ny hovedtrener for landslaget til nasjonen som skal arrangere VM i 2025.


Gueorgiou – som kommer fra en rolle som teknikkansvarlig for det svenske landslaget - tiltrer sin nye stilling, på en 4 års kontrakt, i begynnelsen av oktober.

 

Som aktiv vant Gueorgiou 14 VM-gull, og nå skal han altså løfte de finske løperne slik at de også skal være i posisjon til å «løpe hjem» VM-gull.

 

- Å få Thierry til Finland som hovedtrener er vi veldig fornøyd med. I tillegg til å være den mest suksessfulle mannlige o-løperen gjennom tidene, har han utviklet seg til å bli en utrolig god trener er de siste årene. Vårt mål er å være blant verdens beste nasjoner under hjemme-VM i Kuopio i 2025, og under Thierry har vi potensial til å komme tilbake til toppen. Jeg tror også at ansettelsen av Thierry på lang sikt også vil komme hele finsk orientering til gode, selv på klubbnivå, oppsummerer Mika Ilomäki, generalsekretær i det finske orienteringsforbundet.Thierry starter for fullt i sin nye jobb under VM-samlingen i Danmark i oktober.