«Terrenget er nesten for krevende til lokale løp»

11.07.2020 Ivar Haugen

O-intervaller med landslaget på Holtålsåsen tok ut sin rett.

 

 

Over: Jentene er offensive på vei ut på et av intervalldragene.

 

Under: Enkelte deler av terrenget var mer åpent.

IMG_8714 (2)-600.jpg

 

 

- Det var en bra hardøkt, kom det kjapt fra en av landslagsløperne etter formiddagens o-intervall på Holtålsåsen like nord for Røros.

 

Men det er ikke til å legge skjul på at det er et terreng hvor en får jobbet med o-teknikken:


- Terrenget er for vanskelig til at Røros - som eier kartet - ønsker å arrangere løp der. Det må nesten være NM eller Norgescup, for at kartet blir brukt, kunne løypeleggeren fortelle.

 

(fortsetter under bildet)

IMG_8635 (2)-600.jpg

Olav Lundanes i farta.

 

Denne lørdagen var anledningen hardøkt – med intervallpreg – for landslaget, hvor også løpere fra andre klubber deltok, og spesielt sør på kartet var det mye å «holde styr på»:

 

- Terrenget endrer karakter på vei til 5.post - til mer knudrete og detaljert. Det er et meget godt strekk, hvor det gjelder å ha en klar strategi, var omkvedet. (se utsnittet nedenfor)


Om en kan var strategi eller utførelse som var problemet skal være usagt, men det ble både kartstopp og bom i treningsdagboken.


- Jeg hadde et par poster hvor jeg bommet skikkelig, kunne en av løperne «melde».


- Om jeg kan ta bort et par strekk var det bra, lød det fra landslagskollegaen.Det var i hvert fall ny mulighet på hver av de 6 intervalldragene, og det venter ytterligere et par økter i Østerdalen, før en kan summere opp og kalle det en landslagssamling.

 

(fortsetter under bildet)

IMG_8785 (2)-600.jpg

Victoria Hæstad Bjørnstad på vei mot mål.

 

 

Under: Kartutsnitt.

o-intervall.JPG