- Taktikken kan bli avgjørende

19.09.2019 Ivar Haugen

Gull under NM-sprinten i vår gir Ingeborg Eide selvtillit før NM knock out sprint til helgen.Ingeborg Eide presterer på topp både i skogen og på sprintdistansene. Til helgen blir det mest av det siste - nemlig sprint - i Verdal.

 

- Det blir interessant med knock out sprint, sier Ingeborg Eide som vant NM-gullet på den «tradisjonelle sprintdistansen i Nydalen i vår.


Til helgen venter tidenes første NM knock out sprint i Verdal:

 

- En slik «sprintdag» med 3 sprintløp a 9 – 10 minutter hver (prolog, semifinale og finale red. anm.), kan fort også bli litt langtekkelig. Men det er likt for alle. Og jeg tror ikke det er noen ulempe for meg, resonnerer Byåsen-løperen.

 

Et resonnement som kan underbygges med resultatlisten fra prøve-NM i knock out sprint i Stavanger på seinvinteren, hvor Eide hevdet seg helt i toppen.


- Taktikken kan bli interessant med såpass få påmeldte under NM, noe som er litt synd – for da blir det ikke så relevant trening før verdenscupen i Sveits om en drøy uke.

 

Uansett er både helgens NM og verdenscupen i Sveits godt å ha «under beltet» før sprint-VM i Danmark til sommeren:

 

- Jeg definerer meg verken som skogs- eller sprintløper. Jeg liker variasjonen det innebærer å løpe alle typer orientering, sier Eide og fortsetter:


- Nå i høst får jeg erfaringer fra NM i knock out sprint og verdenscup, med mye sprint. I tillegg kommer jeg til å fortsette med trening på hardt underlag, noe jeg også har prioritert mer allerede i år.


- Det er godt å ta med seg inn i 2020.

 

Da kan en tolke det som at Eide sikter på VM-deltakelse når vi skriver 2020. Siktet er også stilt høyt før helgens NM i knock out sprint:

 

- Jeg løper for gull. Men samtidig vet jeg at det blir tøft når Victoria Hæstad Bjørnstad og Anne Margrethe Hausken Nordberg stiller.

 

- Victoria (Hæstad Bjørnstad) løp veldig bra på sprintløpene i Trondheim tidligere i høst. Anne Margrethe (Hausken Nordberg) er det lenge siden vi har sett på sprint, men hun er i hvert fall i god form.


Formen har det heller ikke vært noe å si på hos Eide. Så får vi se til helgen om en veteran i høstform er godt nok til å holde unna for ungjentene i kamp om tidenes første NM-medaljer på knock out sprint.

 

 

Du kan følge helgens konkurranser live linken nedenfor:

 

Live

 

Hjemmesiden til arrangementet