Supre veivalg under Oppsals supernatt!

04.11.2018 Pressemelding

Oppsals ungdommer vant fire av fire klasser på Natt-O-toget.

 

 

SMART AVSLUTNING: Anselm Reichenbach avgjorde Natt-O-toget på slutten.


Oppsals ungdommer vant fire av fire klasser på Natt-O-toget. Den aller raskeste gutten slapp spurtoppgjøret som følge av veivalget mot sistepost.


For en resultatliste det ble for Oppsal på Natt-O-toget. Laget hjemmehørende i den sørøstre delen av hovedstaden vant fire av fire klasser på Natt-O-toget hvor det var fellesstart og samme løype for samtlige ungdommer.
 

Anselm Reichenbach kom nærmest alene i mål selv om det var mange løpere i løpet av noen få sekunder på den nest siste posten nede i tettbyggelsen på Kringsjå.


Mot den siste posten var det to veivalg. Det ene var å holde seg i bebyggelsen og bare løp på vei og sti. Det andre var først boligområder før skogsløping den siste delen. Anselm valgte den siste varianten.


– Det var kortest å løpe der, sier oppsalsgutten.


Han sprang så vidt ut i tet fra den nest siste posten og økte avstanden.


De som kom nærmest oslogutten hadde løpt gjennom bebyggelsen, men det ble en suveren seier til 15-åringen fra Holmia, hele fem sekunder. Hemings Magnus Eide-Fredriksen tok andreplassen.Ett sekund bak ham fulgte Tobias Espedal fra Nydalen. 


Løypa var 4,2 kilometer. En av postene var en skrent helt i vannkanten på Sognsvann.


– Veldig moro å vinne. Siden Natt-O-toget er så sent i sesongen, handler det litt om hvem som har klarer å holde på formen, sier han.


Blant jentene var Ingeborg Roll Mosland raskest. 13-åringen imponerte da holdt farten til mange av de beste guttene.


I de to andre ungdomsklassene var også oppsalinger raskest, Amélie Aamodt og Sigurd Rødnes vant.

               
Oppsal er i stor framgang både sportslig og i bredde. På klubbmesterskapet i nattorientering deltok 70. På KM i nattorientering var de 50.

               
Mens det deltok 46 på Natt-O-toget, startet rundt 300 på Trollnatta, som hadde fire løyper og var for de yngste. Hydro-sjefen Svein Richard Bradntzæg var avde som var med. Han hadde med seg et tre år gammelt barnebarn og tvitret like etter løpet om opplevelsen.


Koll premierte samtlige deltakere. Alle fikk ei t-skjorte pluss noe i tillegg. Ungdomsvinnerne fikk hver et gavekort på sportsutstyr på 1000 kroner.