Supre ski-o-forhold på Sjusjøen: Europamesterne er klare, er du?

09.12.2023 Pressemelding

Sesongåpning i ski-o på Sjusjøen om en uke.

 

Over: Det norske gullaget fra sprint-mix-stafetten i EM 2023 er klare for Sjusjørennene; Anna Ulvensøen og Jørgen Baklid. 

 

Neste helgs sesongspremiere i skiorientering ligger an til å bli en sportslig verdig åpning på skiorienteringssesongen 2023-2024 kan løpsleder Ole Petter Haugen i arrangørklubben Nydalens Skiklub melde.

- - Snømålingene viser 60 centimeter villsnø i terrenget, noe vi er sikre vil være med på å gi gode forhold og særlig da det er meldt ytterligere 10 centimeter den kommende uka, utdyper den rutinerte ski-o-arrangøren med hytte på Sjusjøen. 

Og han er ikke den eneste i Oslo-klubben med hytte i Ringsaker kommune der skiløypenettet er som tettest. Store deler av arrangørstaben har nemlig hytte i fjellbjørkeskogen i nærheten av Sjusjøen skistadion som er samlingsplass både på lørdagens sprint og søndagens mellomdistanse.

Med status som World Ranking Event er det høy kvalitet på mye i rennene fra Sjusjøen. Også på startlistene. I H- og D-21 klassene finner vi ved inngangen til denne helgen flere av de norske toppløperne i listene, blant annet arrangørklubbens ski-o-stjerne Anna Ulvensøen, i tillegg til noen utenlandske. På spørsmål om makker Jørgen Baklid fra gullaget i sprintstafetten i ski-o-EM i Estland i fjor vinter blir å finne på startstreken, kan Ulvensøen bekrefte dette, selv om han ennå ikke er påmeldt.

- Han er raskere i skisporene, enn han er til å melde seg på løpene, småler makker Ulvensøen.

Haugen melder at Baklid bør melde seg på før mandag kveld for gunstigst startavgift, selv om det er mulig å etteranmelde seg seinere i uka. Gledelig er den solide deltakelsen i ungdoms- og juniorklassene.

Dette er ikke minst takket være Kjersti Småstuen og co i NOFs ski-o-utvalg som har klart å lokke 90 ungdommer og juniorer til ski-o-samling med start på fredag den 15. desember. I tillegg til deltagelse i Sjusjørennene pakkes det inn ytterligere ski-o-tekniske økter og fellesmåltider.

Snøskutere fra Nordmarka Ski-o-klubb er leid inn for å få til et krevende løypenett og ski-o-veteranene Lars Lystad og Erlend Slokvik vil som cowboyer ri disse intens slik at den sistnevnte av de to får muligheten til å legge utslagsgivende løyper de to dagene, noe løpsleder Haugen er dypt takknemlig for.


Påmelding til lørdagens sprint: https://eventor.orientering.no/Events/Show/18950


Påmelding til søndagens mellomdistanse: https://eventor.orientering.no/Events/Show/18951