Stor Pre-o helg!

21.05.2017 Norges Orienteringsforbund

VM-uttak på Østlandet og «massemønstring» under NTNUIs klubbmesterskap.

 

Stor konsentrasjon under finsikting av Pre-o poster.

 

Denne helga har det vært Pre-o arrangement både på det sentrale Østlandet og i Trøndelag.

For å ta det i tur og orden. På Østlandet hadde Sigurd Dæhli og Lars Jakob Waaler begge 20 poeng av totalt 24 oppnåelige i O-treffen i Pre-o på lørdag.

Denne gangen var det Dæhli som vant duellen på tidspost, og tok hjem seieren i det som var årets første VM-uttak for de norske utøverne i Pre-o. På tredjeplass i denne konkurransen finner vi Egil Sønsterudbråten.

Dette var forøvrig den 34. O-treffen i rekken og da - etter sigende - verdens lengstlevende preo-arrangement.

Søndag fortsatte uttakskonkurransene til VM med dobbel TempO-arrangement i Lierbygda.

Her var det Geir Myhr Øien som tok sammenlagtseieren. Først var det en urban TempO i Tranby, hvor postene var plassert på detaljer som trær og lekeapparater blant annet. Her var svenske Mikalel Aftevik best – selv om han hadde litt lengre svartid enn de nærmeste konkurrentene var det ingen som hadde færre feil enn hans to «glipper». Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien var her nummer 2 og 3.

Da en forflyttet seg opp til skogsterrenget på Eiksetra slo Geir Myhr Øien sterkt tilbake, og vant suverent foran Martin Aarholt Waaler og Lars Jakob Waaler.

Det ga da – som nevnt – sammenlagtseier til Øien, foran Lars Jakob Waaler, Mikael Aftevik, Ole-Johan Waaler, Sigurd Dæhli, og Martin Aarholt Waaler.

Resultater VM-uttak:

Lørdag

Søndag

 

I Trøndelag hadde studentene i NTNUI lørdag «trommet sammen» nesten 70 deltakere til sitt klubbmesterskap i Pre-o.

- Dette antas å være et av årets største arrangementer innen preO målt i antall deltakere, heter det fra arrangøren.

I noe egendefinerte regler kunne deltagere stille til start i en av de to klassene «overklasse» eller «arbeiderklasse» ifølge PreO-guttas regler - bruk preO-caps*. (se bilder nedenfor)

Været var strålende og man fikk 45 minutter på å gjennomføre løypa med 11 poster. Etter mye eksepsjonell hopping, huking og mysing i retning postene fulgte tidsposten. Denne skilte deltagere som hadde fått like mye poeng ute i løypa. Fem personer fikk 10/11 poeng og Niklas Profors toppet til slutt resultatlista etter god innsats på tidspost.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Hopping, huking og mysing var en viktig del av klubbesterskapet i NTNUI.

 

Men under NTNUIs klubbmesterskap i Pre-o handler det vel så mye om stil som poeng og tidsbruk.

Derfor delte en også ut både oppmerksomhet og premier for blant annet “Beste Stil”.

- Pre-o er en skjult perle hengende lengst ut på en allerede tynn og bortgjemt gren innen orienteringsidretten, heter det med glimt i øyet fra studentene i Trondheim.

- Vi oppfordrer derfor alle til å ta på seg pre-o caps en gang innimellom og vanne denne idrettsgrenen vi alle er så glad i.
 

Verdt å nevne i denne sammenheng er at en liten håndfull NTNUI-løpere med reisepass under NM-mellom kvalifisering i 2016, byttet tilskuerrolle under NM-mellom finale mot Pre-o caps og konkurransesituasjon under NM i Pre-o, som gikk parallelt.

 

Det var kanskje ikke med glede, men i hvert fall med smil om munnen – som det også var denne lørdagen.

 

Kart

 

Resultater:

unnamed file

unnamed file

 

unnamed file

Hyggelig også i sekretariatet.

unnamed file

Trivelig i finværet i Trondheim.