Sprintkartet for O-festivalen 2019 vant kåringen av Årets sprintkart!

21.11.2020 Ivar Haugen

«Vi er ekstremt fornøyde med jobben til karttegneren!»

 

Over og under: Utsnitt av Årets sprintkart 2019.

Sprint_utsnitt_2.jpg

 

- Selvfølgelig er det en anerkjennelse. Først og fremst til karttegneren, og det er Helge (Gisholt) som har gjort jobben. Det vi har skjønt – og skal ha ære for – er at vi engasjerer ham til oppdraget å lage kart til O-festivalen 2019, sier Jørn Sundby i Larvik OK.

 

Han var ansvarlig for kart og løyper til den nevnte O-festivalen, og sprintkartet der er kåret til Årets sprintkart 2019 i Norge.

 

Men arrangørene var godt fornøyde også med skogskartet som nevnte Gisholt laget til O-festivalen 2019:

 

- Det er et ekstremt område, og kvalitetsmessig er det gjort en svært solid jobb av karttegneren, sier Sundby og fortsetter:

 

- Jeg var der seinest for et par dager siden og hang ut poster. Og etter min mening burde det kartet vunnet kåringen for beste skogskart i Norge i 2019, men det er mulig juryen fant noe å trekke for.

 

Hvem som faktisk er vinnerne i kategorien skogskart kommer vi tilbake til en av de nærmeste dagene (red. anm.).

 

Uansett fant den 3 personer store juryen av sterke kartpersoner lite å trekke for sprintkartet «Fagerli» - som ble benyttet i finværet den innledende fredagen under O-festivalen i fjor:
 

- Kartet består av bebyggelse, med små skogsområder innimellom, slik sett er det fint for O-festivalen. Vi delte også området i to, med mest terreng og skogsområder til de eldste klassene, samt klassene med B- og C-nivå. Mens ungdomsklassene og eliten fikk mer urban orientering.

- Likevel fikk kanskje den ypperste eliten en litt annen type sprint enn de kunne ønsket. Men når en skal ha samme arena 3 dager på rad, blir det slik. Og jeg synes vi løste det bra.

(fortsetter under utsnittet)

Sprintkart OF 2019 til Ivar H 1_jpg.jpg

 


Selve sprintkartet – som ble utgitt til O-festivalen – er et samarbeid mellom de to klubbene Larvik OK og Hedrum OL – som også samarbeidet om O-festivalen:


- Larvik OK eier den ene delen og Hedrum OL eier den andre delen. Formelt sett er det nå to kart. Ett for hver klubb, men til O-festivalen var det slått sammen og et produkt som ble laget til akkurat det arrangementet.


Og når de to klubbene skal arrangere storarrangement, er det naturlig å engasjere Helge Gisholt som karttegner:

 

- Vi har brukt ham mye til store og viktige arrangement i 10 års tid, sier Sundby og lister opp eksempler på nettopp det:

 

- NM-sprint 2008 i Stavern, NM-natt 2011, Sørlandsgaloppen 2013, Hovedløpet 2015 og O-festivalen 2019.


Sundby kan ikke få fullros Gisholt når det gjelder kartarbeid:

 

- Jeg har lagt mye løyper på kartene til Helge (Gisholt), men også på kart fra andre karttegnere. Og for meg er Helge (Gisholt) den beste karttegneren i landet, og har vært det de siste årene.

 

- Det er spesielt den måten han fremstiller ekstremt krevende terreng, som vi har her nede på kysten, som er bra. Han får frem hva som skal være med på kartet, og «plukker bort» det som ikke trenger å være med.


- Han er også veldig bra på sprintkart. Noen karttegnere tar med for mye på sprintkart, men Helge (Gisholt) er flink til å bedømme hva som skal være med og ikke skal være med.

 

- Vi er ekstremt godt fornøyde med jobben han har gjort for oss – både for O-festivalen i 2019 – men også tidligere.

 

Helge Gisholt har tegnet kart som også tidligere har hevdet seg i kåringen av Årets kart i Norge, men i 2019 var det sprintkartet han tegnet til O-festivalen som gikk helt til topps.

 

Vi gratulerer både karttegner og utgiverklubbene med prisen og hederen!

 

Så kommer vi tilbake til vinneren og topplasseringene i klassen for skogskart.

 

Sprint_utsnitt_1.jpg