- Spennende terreng - som kan gi interessante veivalg

14.05.2019 Ivar Haugen

OL Toten Troll er tildelt NM-ultralang i 2022.

 


2022_NM-ultralang-toten-troll.jpg

 

 

- Jeg blir nok løypelegger, sier Erlend Slokvik når han retter blikket mot NM-ultralang i 2022 – som er tildelt OL Toten-Troll.

 

Og det er tydelig at mannen som var landslagssjef for Norge under det særdeles vellykkede VM i Skottland tilbake i 1999 gleder seg til oppgaven:

 

- Det er et variert og spennende terreng, med både åpne områder og mer skogsterreng. I tillegg er det noen vann, samt stier og veier – som kan gi interessante veivalg, skisserer Slokvik og legger til, med et smil:

 

- Jeg har allerede begynt å se litt på løypene.

 

At OL Toten Troll – som klubb – retter blikket mot et NM-ultralang, skriver seg tilbake til et vel gjennomført ski-o NM for 2 år tilbake:

 

- Vi opplevde at det var samlende og motiverende for klubben. Og når vi nå fikk på plass finansieringen av det nye kartet tenkte vi at det kan være passende med et nytt mesterskap.


 

Og da blir det altså NM-ultralang i august 2022 for klubben som opplever en blomstring i aktiviteten:


 

- Klubben har vel omtrent 100 medlemmer, så det er ingen stor klubb. Men det er positivt at vi får med 30 stykker på sommerens samling i Sälen. Det er markant økning fra fjoråret, da vi var i Danmark.


 

Så er spørsmålet om løpere som har ambisjoner om å hevde seg under NM-ultralang i 2022 kan dra nytte av erfaringene fra årets nylig avholdte mesterskap på Fosen:

 

- Noen av løypene under årets NM-ultralang hadde en del poster. Jeg vil fokusere på gode langstrekk - med veivalg, skissere Slokvik – uten på noen måte å kritisere løypene under årets NM-ultralang.

 

Uansett blir det - i tillegg til veivalgstrekk under NM-ultralang - også en mellomdistanse – fra samme arena – dagen før når OL Toten Troll tar arrangøransvaret:

 

- Til sommeren har vi fått bygget opp igjen klubbhytten – som brant ned for 3 år tilbake, og da kan vi for alvor rette blikket frem mot arrangementet sommeren 2022.

 

- Arbeidet med kartet starter også nå i sommer.

 


De som har ambisjoner om å hevde seg under NM-ultralang 3 år frem i tid, bør også notere seg datoen 21. august 2022 i treningsdagboken.

 

 

Hjemmesiden til OL Toten Troll