Sommersamling for junior innledes i dag: «De kan glede seg til mange gode økter!»

03.08.2022 Ivar Haugen

Mye trening venter de nærmere 80 juniorene som deltar på samlingen på Jessheim.


Over: Deltakerne på den åpne juniorsamlingen i fjor sommer. I dag innledes årets samling!

 

- Det blir bra. Kompakt, med korte avstander til øktene og mye kontinentalt preg på mange av skogsøktene, sier juniorlandslagstrener Håvard Haga.


Han gleder seg til å ønske velkommen til årets sommersamling for junior, som innledes på Jessheim i dag:
 

- Det er en del flatt og fint terreng i området, men også noe diffust. Dermed blir det en del fokus på retningsløping, fortsetter karen som – sammen med Marianne Dæhli, Isak Jonsson, Rasmus rørholt Theisen og Fanny Horn Birkeland – skal legge til rette for at nærmere 80 juniorer får noen fine treningsdager frem til 9. august.

En liten nedgang målt mot tresifret antall deltakere på tilsvarende samling i Østerdalen i fjor:

- Vi er fornøyde med at det er såpass mange som ønsker å delta. Det er ikke like mange som i fjor, men aktivitetstilbudet i sommer har vært mye høyere – for juniorene – enn de to siste årene, og da gjenspeiler det seg også litt i antallet deltakere på denne samlingen.

 

I det aktivitetstilbudet ligger både galopper og flerdagersløp i forskjellige land, noe en ikke skal glemme ved inngangen til en samlingsuke:


- Mange har løpt mye løp i sommer, og noen kommer nesten rett fra O-ringen, så det gjelder å finne riktig belastning for seg selv gjennom uken. Ikke bare løpe hardt på hver økt.


Med 9 økter på kart skal de unge lovende uansett få løp fra seg:


- De skal få løpt nok orientering, og det blir 3 hardøkter i løpet av samlingen, hvor samlingsmesterskapet i sprint – på NM-kartet over Jessheim – med Isak Jonsson som løypelegger – blir den økten med mest trøkk.


Med juniorer på samling er det moro med bra trøkk, men på denne type sommersamling ønsker en å gi løperne noen nye impulser:


- Noe av det som er viktig med samlingen er at vi får trent i en del terreng som er annerledes enn det løperne vanligvis trener på i Norge. Det er bra å få litt kontinentalt preg, selv om hovedpoenget er en bra samling med mye folk og gode økter.

I fjor var dette i Østerdalen, og i år blir det på Jessheim:

- Vi tenkte egentlig å ha samlingen i Østerdalen også i år, men det lot seg dessverre ikke gjøre da overnattingsstedet vi hadde sett for oss å benytte skulle ta imot flyktninger.

- Uansett er Jessheim en god erstatning til Østerdalen, og det gir oss mye av det vi ønsker ved en slik samling.


- Deltakerne kan bare glede seg til noen gode treningsdager.

 

En hilsen som gir ekstra dytt i ryggen for treningssugne juniorer med kursen for Jessheim, der en innleder med samlingens første økt allerede i ettermiddag.