Solide løp ga klare seire!

17.03.2019 Ivar Haugen

Moholdt og Ulvensøen nok en gang best under norgescup i ski-o – Hundseid Kamsvåg og Haavengen med seier i juniorklassene.

 

Anna Ulvensøen var best for andre dag på rad under Norgescup i ski-o i Tromsø.

 

 

- I dag har jeg gjort et bra løp. Det var også «knepp opp» fra sprinten i går, sier Lars Moholdt etter seier på dagens mellomdistanse under Norgescupfinalen i ski-o på Kvaløya utenfor Tromsø.

 

- Det hadde kommet noe snøfall, og det var noen skikkelig tøffe motbakker. Men det var gode og utfordrende løyper i fantastiske omgivelser. Helt nydelig, fortsetter karen som dermed har gjort unna generalprøven foran årets hovedmål, VM i Piteå.

 

Det mesterskapet – hvor Moholdt som med 3 gull og 1 sølv under EM tidligere i vinter – går inn som favoritt, innledes med langdistanse på onsdag.

 

- Jeg drømmer om å ta et VM-gull, og det er målet. Samtidig må jeg legge det litt bort nå rett før mesterskapet og fokusere på meg selv, og det som er mine oppgaver.

 

Moholdt løste i hvert fall sine oppgaver upåklagelig denne søndagen i midten av mars, og kunne gå inn til klar seier foran Vegard Gulbrandsen. Bendik Myrvang var 3. mann i seniorklassen i dag.

 

Men det er verdt å notere seg at vinneren av juniorklassen, Styrk Hundseid Kamsvåg, var nest best i løypen, og altså nærmere seniorvinner, Moholdt, enn nummer 2 og 3 i seniorklassen.

 

I dameklassen var det også samme vinner i dag som i går, ved Anna Ulvensøen:

 

- Etter en sykdomsperiode var det tungt fysisk. Men jeg har orientert bra, og klart meg uten feil, sier hun om løpet hvor hun henviste søstrene Westli Andersen til de neste plassene på pallen.

 

Igjen var det Evine foran Emile – på henholdsvis 2.- og 3. plass.

 

- For meg var det bra å få noen gjennomkjøringer denne helgen etter sykdom, så er det lite jeg får gjort med formen nå før VM. Da handler det bare om å gå gode løp.

 

Ulvensøen har gått gode løp tidligere under VM, og notert seg for plasseringer rundt topp 10. Og her ligger listen foran det som venter i Sverige fra onsdag til søndag kommende uke:

 

- Jeg må være såpass offensiv å si at jeg satser på ny «pers» for VM-resultat. I tillegg bør vi ha mål om medalje på stafetten med damelaget.

 

Der damene går for medalje, er Moholdt og stafettlaget for herrer – som har 2 EM-gull på rappen, hakket mer ambisiøs:

 

- Målet for stafetten er gull. Det er alle på laget enig om, sier han.

 

Den som fikk – om ikke gull, så i hvert fall seier i juniorklassen for damer under dagens konkurranse var – som i går – Marlin Haavengen.

 

Hun vant på en tid som hadde gitt henne 3. plass i seniorklassen.

 

Nedenfor ser du link til fullstendige resultater:

 

 

Resultater