Ski-o NM i Birkebeiner-terreng: «Vi håper mange tar turen til Rena i januar»

03.12.2022 Pressemelding

NM-helg på Skramstadsætra i januar.

 


Over: Parti av løpsområdet med Dølfjellet i bakgrunnen. Foto: Jane Helmersen
Det ønskes velkommen for hele Norges elite og bredde innenfor skiorientering til NM-helg på Skramstadsætra i januar.

Arrangørklubbene Løten o-lag, Elverum OK, IL Koll og Fet o-lag har gjennom det siste året lagt planer for å legge til rette for skiorientering i et nytt område og med en ny arena.

Det er med stor glede de kan invitere til NM-helg i et helt nytt terreng i Åmot Vestfjell med arena fra Skramstadsætra.

Skramstadsætra er velkjent fra Birkebeinerrennet som første matstasjon, og der Birkebeinerne passerer Skramstadsætra så raskt som mulig, blir det nå for ski-o løperne anledning til å gjøre seg mer kjent i området.

Åmot/Rena ligger sentralt på Østlandet, med kort vei fra Oslo og ikke så langt fra Trøndelag.

Arrangørene håper at klubbene kan benytte muligheten til en klubbsamling samtidig som de heier på egne ski-o-NM-deltakere - i tillegg til å delta selv.

Det er duket for NM-langdistanse på lørdag 21. januar og NM-mellomdistanse søndag 22. januar, med klassetilbud for alle utøvere.

For påmelding følg link til Eventor:


Lørdag: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17345

Søndag: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17346

 

Terrenget som tilbys er middels kupert, men med noe brattere terreng mot Dølfjellet og ligger på høyde fra 650 moh. til opp mot 800 moh.

Løpsområdet består av glissen furuskog, åpne myrer og enkelte områder med litt tettere granskog. Løypenettet består av en del brede maskinpreparerte skiløyper og en stor andel skuterløyper.

Det er gjort avtale med Birkenåsen Velkomstsenter som løperhotell, hvor det er muligheter for inntil 170 sengeplasser. Her er det også mulig å bestille middagsbuffet for alle enten man er hotellgjest eller ikke. I tillegg så kan det tilbys 20-25 sengeplasser på Skramstadseter Fjellstue. For overnatting og middagsreservering ta kontakt med                 Marianne Haglund: tlf. 957 50 322 eller e-post marianne@haglund-eiendom.no

Per ultimo november har det kommet ca. 40 cm snø i terrenget, og hovedløypene er kjørt for å gi en god såle så dette lover bra!

 

2023_NM-ski-o_Rena_løpsleder.jpg

Øyvind Helmersen (til høyre) er løpsleder for ski-o-løpene i Åmot, tre mil nord for Elverum. Det er bare litt over to timers kjøring fra Oslo og fire-fem fra Trondheim. Ellers ser vi på bildet Erik Haugen fra Ringsaker – som er sentralt inne på sponsorsiden for arrangrmentet. Emilie Westli Andersen er fra Løten og av de som gleder seg til å delta.

 

Da ses vi på Skramstadsætra i januar da vel!