Ski-o løp i majestetiske omgivelser!

10.03.2019 Norges Orienteringsforbund

Meld deg på til finalen i Norgescupen i Tromsø.

 

Fantastiske vyer på Kvaløya - hvor det er Norgescup i ski-o om en liten uke.

 

IMG-20190228-WA0000-470.jpg

 

BUL Tromsø orientering inviterer til ski-o løp i majestetiske omgivelser 16. – 17. mars.


Og etter suksess to år på rappen, er det grunn til å glede seg foran et nytt ski-o arrangement i nord.

 

Spesielt når en vet at det i år er lagt til jomfruelig ski-o terreng med utgangspunkt fra Storelva skistadion på Kvaløya – samme arena som ski-NM i 2016.

 

- Det innebærer mange bredspor i et kompakt område, ispedd et edderkoppnett av skuterløyper i myrområdene rundt, forteller løypelegger Geir Moholdt og fortsetter:

 

 

- I tillegg krydres det med en fartsfylt skråli, hvor man virkelig må være på forskudd – både med tanke på løypekryss og bjørketrær.

 

 
Løypeleggeren legger til at utsikten også kan være et «forstyrrende» element, med Tromsøya og Tromsdalstinden mot øst og tinderekka langs Ersfjorden mot vest.

 

Selv om terrenget er jomfruelig i ski-o sammenheng, kan en oppleve spor av annen type friluftsaktivitet i konkurranseområdet:

 

 

- Området er svært populært blant topptur(ister), så det vil være en del andre tilfeldige ski- og trugespor i terrenget - til forvirring eller nytte alt ettersom.

 

- Krevende og artig skiorientering skal det i alle fall bli!

 

For dem som ønsker å forberede seg på det som venter, kan en hente frem kartene fra NM-mellomdistanse og stafett tilbake i 2008 – som fant sted i samme terrenget.

 

Da var det Marianne Andersen og Audun Weltzien som kunne omsette gode forberedelser til seier og Kongepokal - etter NM-mellomdistanse.

 

Ønsker du å kjempe om seier en snau uke frem i tid, må du melde deg på innen midnatt 10. mars!

 

 

Påmelding ordner du via linkene nedenfor:

 

 

Sprint

 

Mellomdistanse

 

20190301_153425-600.jpg