Ski-o landslagssamling på Austlid: «Vi får en uke med god trening»

01.08.2021 Ivar Haugen

Mye rulleski og løpskonkurranse på beina venter Norges beste ski-o løpere til uken.Jørgen Baklid - her avbildet under VM i vinter - gleder seg til mye trening på rulleski kommende uke.
 

 

- Det blir en god uke med trening. Jeg har ikke gått så veldig mye på rulleski i sommer, så jeg får en «kick start» på den treningen, sier Jørgen Baklid når han ser frem mot landslagssamlingen i ski-o som kommer til uken.

 

Fra mandag til søndag er Austlid og Skei stedet hvor Norges beste ski-o løpere er samlet for å gjøre unna kvalitetstrening på vei mot vinterens konkurranser.

 

Men helt uten konkurranser blir de heller ikke denne uken:

 

- Skeikampen Rundt – som er en 12 kilometer løpekonkurranse, blir litt prestisje, sier Jørgen med et smil.


- Vi må vise at ski-o løpere også kan løpe på beina, så blir det interessant om jeg klarer å holde følge med Audun (Heimdal).

 

«Prestisjeoppgjøret» mot lagkameraten fra Konnerud er nok der det «fyres» mest i forkant, men i rettferdighetens navn skal det nok sies at det ikke er det aller viktigste som skjer under samlingsuken:

 

- Muligens blir det den morsomste økten, for jeg er i bra løpeform, er ordvalget til Jørgen – som har vist såpass god løpeform at han har figurert på reservelisten både til EM og verdenscup i (fot)orientering denne våren og sommeren.


- Under denne samlingen er rulleskiøktene der vi har mest fokus, men samtidig er det – ikke minst - bra å samle laget.

 

- Jeg vet at de fleste av gutta kommer på samlingen, men vi har et par skader så vi blir ikke helt fulltallige.


Apropos fulltallig, om det norske er skadefritt – og nettopp – fulltallig til verdenscupen i Idre midt i august, får ikke Jørgen noen sjanse der.

 

- Jeg tenker ikke noe på det, men etter at jeg har vært reserve både til EM og verdenscupen nå, får jeg prøve å ta steget opp snart.


I fjor vinter tok han steget helt opp på toppen av pallen under ski-o VM, det legger listen for ambisjonene kommende vinter:

 

- Til vinteren skjer det mye med både VM, EM, verdenscup og Universidaen. Så får vi håpe at det lar seg gjøre med all den reisingen som er planlagt.


- For meg er hovedmålet uansett VM, i tillegg får jeg prøve å hevde meg sammenlagt i verdenscupen.

 

- Da gjelder det å være stabil på et høyt nivå gjennom hele vinteren.Nå sommerstid kobler den allsidige karen av med frisbeegolf mellom orienteringsløp og ski-o trening. Men ikke uten å pirre konkurranseinstinktet noe også her. Etter 2 av 3 dager under helgens NM i pargolf – hvor Jørgen går sammen med Vegard Jarvis Westergård – ligger de på en plassering på 20-tallet.

 

- Vi er med mest for moro, men selvfølgelig håper vi å gjøre det best mulig, sier Jørgen på vegne av laget som - muligens - er mer treffsikre på postene i o-løypen enn under NM i frisbeegolf.