Rekorddeltakelse og tett program!

09.11.2019 Ivar Haugen

Høy kvalitet og mye innhold på lørdagen under Kompetansehelgen.

 

Over: Eskil Gullord og Anine Lome i dialog under dagens Kompetansehelg.


Under: Per Bergerud foreleser.

 

IMG_6718 (3)-470.jpg

 

 

Lasse Arnesen ønsket velkommen til årets Kompetansehelg.

- Jeg er glad for at vi opplever ny rekord i antall påmeldte, sa han før han ga ordet videre til VM-general Per Bergerud.

 

Med alle de nevnte deltakerne i salen innledet Per Bergerud med å vise høydepunkt fra VM i Østfold på storskjermen.


Før han vokalt tok forsamlingen gjennom VM-dagene i august.

Dager for de frivillige bidro til at en - etter forbilledlig lojalitet mot budsjettet – oppnår - som Bergerud uttrykte:


- Selv om jeg ikke får lov til å si det, kommer det en pressemelding om noen uker som kan fortelle at det blir et betydelig overskudd etter VM.

Dette kan en da plusse på harddisken, hukommelsen eller minneboka - som allerede inneholder utallige gode opplevelser fra dagene i august.
 

Disse ble i dag tatt med over i de parallelle seminarene – som ble fortsettelsen av dagen.

 

Her kunne en velge i et rikt koldtbord av «O-løp på barn og unges premisser», «Treneren og utøveren» og «Klubbutvikling og frivillighet».

 

- Jeg var nok en av de første i Norge som eide en pulsklokke, innledet Jostein Hallén sin seanse om intensitetsstyring.

 

Før han forklarte at det hadde sammenheng med forskning professoren fra Norges Idrettshøgskole utførte for en pulsklokkeleverandør.

 

Men samtidig er det et godt bilde på at foredragsholderne, både hadde høy kompetanse og var nøye utvalgt til å prate om sitt tildelte tema.

(fortsetter under bildet)

IMG_6751 (2)-470.jpg

Jostein Hallén forteller om intensitetsstyring.

 

 

I tillegg til nevnte Hallén gjelder det – selvfølgelig – også Lars Greilert, Anine Lome, Eskil Gullord, Fanny Horn Birkeland, Lene Kinneberg, Dag Ausen, Gunhild Bredesen, Torkel Seppola, Henning Bratland Carlsen, Kristin Lundanes Jonvik, Ingvild Mulen og Svend Sondre Frøshaug – som alle var med i en rolle som foredragsholdere.

 

Noen av de nevnte – som Hallén – med fagbrev på sin kompetanse – gjennom utdanning på Master- eller doktornivå, mens andre med vel så mye kompetanse opparbeidet via praktisk arbeid i krets, klubb eller forbund.

 

Samtidig var det også en gjeng vordende trenere som fikk sin første dag på Trener-1 kurs – med Kari Christiansen som veileder.


I tillegg var 40-tallet av de Unge Frivillige som bidro under VM i Østfold til stede under en egen fellessamling for å «avslutte» prosjektet.

(fortsetter under bildet)

IMG_6785 (2)-470.jpg

Kristoffer Helminsen under Ung Frivillig sin samling. 
 

Med en tettpakket dag full av faglige innspill, diskusjoner og erfaringsutvekslinger bak seg, samlet en avslutningsvis troppene til en fellesseanse med tittelen:

 

«Arven etter VM»: «Hvordan utnytte erfaringer fra VM og muligheten i videre synliggjøringen av sporten?»

 

Her var det Stein Blomseth, styremedlem i Norges Orienteringsforbund, som holdt i tømmene, med Martin Nielsen, kommunikasjonssjef VM 2019 og Arild Andersen, redaksjonssjef NRK og kommentator for TV sendingene, som sufflører eller «sidekick» - som det heter på nynorsk.

 

Men uansett om en har nynorsk eller bokmål som tale- og skriftmål, vet en at en slik dag som Kompetansehelgen må inneholde et orienteringsløp.

 

Dette fant sted like utenfor hotellet.


Natt-o-jakta var en god mulighet til frisk luft og postjakt på tampen av en innholdsrik dag.

tiomila-3999a-600.jpg

Og i morgen venter mer innhold under andre dag av Kompetansehelgen.