Porsgrunn OL vinner av klubbkonkurransen – NOF 75 år

22.11.2020 Norges Orienteringsforbund

Bredt spekter av markeringer i anledning jubileet!

 

I oktober ble klubber oppfordret til å lage lokale jubileumsarrangement for å markere at Norges Orienteringsforbund ble 75 år. Det var et bredt spekter av markeringer med blant annet retroarrangement, markeringer i turorientering og interne klubbkonkurranser.

Blant de mange gode innsendte bidragene ønsker jubileumskomiteen å fremheve 4 arrangement, og først og fremst vinneren Porsgrunn OL ved deres ungdomsgruppe.

Ungdommene tok utfordringen på strak arm, og arrangerte et nattarrangement som fikk medieomtale både før og etter arrangementet. De brukte både Instagram, Facebook og YouTube aktivt i markedsføringen og med oppslutning på akkurat 75 deltagere passet det helt perfekt som feiring av NOF 75!  


Ungdommene brukte kreativiteten og lagde løype som hadde strekk på 75 meter eller 750 meter mellom alle postene. De fikk medieomtale både i Porsgrunn Dagblad og Telemarks Avis. Ungdommene fikk god arrangementserfaring, gode tilbakemeldinger fra deltagerne og de melder tilbake at det sosiale samholdet ble forsterket igjennom å arrangere. Vi gratulerer vinnerne, som mottar touch-free enheter som premie for innsatsen.

 

(fortsetter under bildet)

2020_jubileumsarrangement-2.png

 

2020_jubileumsarrangement-3.png

 

 

Det var mange klubber som hadde gode og kreative arrangement. Både Gneist IL og Nordre Follo orientering arrangerte retroløp på eldre kart. I retro løpet i Nordre Follo fikk løperne prøve seg på hvordan o-løp ble arrangert på 1960-tallet med at deltagerne måtte ha med seg egen penn og selv tegne inn neste post underveis. På Gneist sitt løp fikk deltagerne en gammel o-drakt fra 1960-tallet.

 

2020_jubileumsarrangement-4.png

 

2020_jubileumsarrangement-5.jpg

 

2020_jubileumsarrangement-6.jpg

 


 

Emblem IL valgte å feire jubileumet med en nyvinning med en sprintcup over 3 løp der målet var å finne klubbens raskeste, der siste løp ble arrangert i nattemørket med bonus for de som stilte i halloween-kostyme. I dette arrangementet ble det også ny rekorddeltagelse i kretsløp for Emblem IL.

De brukte en hemmelig formel for å regne ut vinneren av klubbens raskeste. Et konsept som ble tatt så godt imot at det ser ut som det har kommet for å bli i Emblem, og kanskje noe andre ønsker å ta etter? Det er jo inspirerende at et helt nytt konsept kunne samle 150 deltakere i alderen 5-91 år på senhøsten.

 

2020_jubileumsarrangement-7.png

 

2020_jubileumsarrangement-8.jpg