Overrasket seg selv i mørket

03.11.2019 Pressemelding

Plutselig stemte ingenting for Kristin Melby Jacobsen, men til slutt kunne lardalingen smile aller bredest. 

 

 

Over: Kristin Melby Jacobsen fra Lardal vant D15–16 og var tredje raskest av samtlige på fellesstarten med lik løype for både jenter og gutter.

 

Under: Marte Lillegraven Langsæter fra Trøsken var raskest i D13–14.

6T8A4278-600.jpg

 

 

Kristin Melby Jacobsen sprang til den 11. posten da hun skulle til det sjuende flagget på Natt-O-Toget i Oslo lørdag kveld. Konkurransen var for barn og ungdom opp til 16 år.

               
Lardalingen orienterte rett i det sjuende flagget, men oppdaget naturlig nok at postkoden ikke stemte i det hele tatt. Raskt forsto Kristin hva som hadde skjedd. Vestfoldingen hadde tatt feil av hvilken post som hun skulle til og sto på feil skrent, 100 meter for langt vest i Kollmarka.

               
16-åringen tok seg til rett post og orienterte seg oppover i feltet på fellesstarten hvor alle i ungdomsklassene startet samtidig og hadde ei 3,6 kilometer lang ugaflet løype.

               

Kristin kom alene mot mål ved Kollhytta på Kringsjå. Hun ble beste jente og tredje beste ungdom totalt.

               

– Overraskende og morsomt å gjøre det så bra. Jeg trodde jeg var langt bak og visste ikke noe om at jeg var så langt framme før målgang, sier vestfoldingen.

               
Hun var med på Natt-O-Toget for tredje gang.

               
– Det er morsomt med natt og fellesstart. Det er ikke ofte det skjer. I hovedstads-området er det også flere med i klassa enn i Vestfold, sier hun.

 

Sikker navigering

I D13–14 ble Marte Lillegraven Langsæter fra Trøsken suveren vinner. Om det var fellesstart, sprang hun også en del alene.

               
– Jeg tok de veivalgene som jeg syntes var best, sier sarpingen som er av de yngste i klassa. 

               
I H13–14 hadde Lillomarka flest deltakere. De har en solid 2005-årgang. Håkon Bogason var både best fra Groruddalen og best i klassa. Dermed ble det et gavekort på 1000 kroner i sportsutstyr. Alle vinnerne fikk det, og alle deltakere fikk løpets t-skjorte.

               
– Det aller viktigste er å bli best fra klubben, smiler Håkon. 

 

Vant igjen

Oppsals Anselm Reichenbach vant for andre år på rad Natt-O-toget. Underveis ble det noe bom, og Philip Lehmann Romøren, som vant sprinten på Hovedløpet, var noen strekk alene i tet, men så kom Anselm tilbake og vant en knepen, men på et vis også klar seier. Fem sekunder skilte mellom de to klart raskeste på den 3,7 kilometer lange løypa. 

               
– Morsomt å avslutte sesongen med en slik konkurranse, sier Anselm.

               
– Anselm var klart best til å spurte, sier Philip, som er ett år yngre.

 

Rekordnatt

IL Koll arrangerte Trollnatta med Natt-O-toget for åttende gang. Deltakelsen nådde en ny topp. 429 barn og unge i alderen opp til 16 år startet. De fleste deltakerne var 12 år og yngre og fikk oppleve Tiomila-stemning med mange i skogen samtidig. I snitt startet det en individuell deltaker hvert 20–30 sekund. Det var fire individuelle løyper, blant annet ei trolloween-løype. 

Røyken var av klubbene som stilte solid. De hadde 12 deltakere og var 20 på tur. På vei til og fra tok de tog og t-bane. Det var miljøvennlig.

 

Under: Fellesstarten har gått. Fossums har mange i teten.

6T8A4175-600.jpg

 

Under: Anselm Reichenbach fra Oppsal vant for andre år på rad. På arena-passeringen stempler han rett foran Philip Lehmann Romøren fra Fossum.  

6T8A4196-600.jpg

 

Under: De raskeste guttene i H13–14 var Henrik Julian Fontes Årbu, Varteig, Tobias Tronbøl Lium, Koll, Håkon Bogason, Lillomarka, Jonas Fenne Ingierd. Bækkelaget, og Rasmus D. Eastwood, Lillomarka.

6T8A4349-600.jpg

 

Under: De fleste fra Røyken som reiste kollektivt til og fra.

6T8A3980-600.jpg