Orientering på 1-2-3 – ny folder!

19.04.2018 Norges Orienteringsforbund

Perfekt til instruksjon – også under Verdens o-dag!

 

unnamed file 

Orientering er kult, spennende og lærerikt.

Med utgivelse av en helt ny folder er målet å gi en enkel innføring i grunnleggende kunnskap om kart og kompass slik at orientering blir lett å forstå og morsomt å utføre.
 

Folderen er ment til bruk i opplæring og kurs både for lærere, i klubbene og for at enkeltpersoner skal kunne forbedre sine personlige orienteringsferdigheter.

Kartkunnskap er i dag en viktig del av skolens læreplan og Norsk Orientering har målsetting å bidra med kart og opplæringsmateriell som støtter opp om undervisningen i skolen for å nå målene.  Denne folderen gir tips til hvordan skoleorientering kan gjennomføres og skape interesse for orientering hos elevene.


Folderen er knyttet opp mot verdens orienteringsdag (www.worldorienteeringday.com ) som setter fokus på å gi flest mulig barn og unge mulighet til å lære og oppleve orienteringsglede.
 

I samarbeidet mellom skoler og orienteringsklubber kan verdens orienteringsdag bli den viktigste aktiviteten for den globale utviklingen av orientering. Alle klubber kan gi et fantastisk bidrag som både gir opplæring til skolene og utvikling av orienteringsidretten.

Dette kan igjen gjøre at flere blir motivert til å starte med orientering.

Vi vet at mange klubber planlegger å gjennomføre opplæring, aktiviteter og arrangement på skolene i forbindelse med verdens o-dag 23. mai og hele uka 23.-29. mai.

Og denne folderen passer godt inn i dette arbeidet, og ikke minst i oppstarten på ny o-sesong er det mange nye som får sin første innføring i kart og kompass i nærområdet.

Folderen er laget med grunnlag i en engelsk versjon fra det internasjonale Orienteringsforbundet (IOF).  

Folderen kan leses i web versjon og også lastes ned i høyoppløselig variant på forbundets hjemmeside:

Web-versjon

Høy-oppløsning  

Hjemmesiden til Verdens o-dag, hvor du kan laste ned folderen, finner du: her

Folderen vil også i løpet av kort tid bli å finne som bestillingsvare i www.idrettsbutikken.no ,

 

Der kan klubber bestille et begrenset antall gratis foldere til bruk i opplæring og kurs for lærere, i klubben og overfor andre organisasjoner.

 

unnamed file