Orientering blir en del av NM-veka i regi av NRK!

10.10.2021 Norges Orienteringsforbund

Sikrer TV-sending av NM-sprint i 2022.

 

I 2022 blir orientering en del av den TV sendte «NM-veka sommer», som er at satsingsområde for NRK.

I 2022 går «NM-veka sommer» i Skien.
 

Tekniske arrangører for orienteringsøvelsen blir Skien OK og Porsgrunn OL, for arrangementet som finner sted onsdag 22.juni.

Det er skissert at dette skal sendes direkte på NRK-TV, med herreklassen før Dagsrevyen og dameklassen etter Dagsrevyen – eller visa versa.


Konkurranseformen er individuell sprint for seniorklassene, og dette blir NM øvelse for disse klassene i 2022.

Etter avtale med Raumar OL, som allerede er tildelt NM sprint 2022, vil seniorenes individuelle øvelse trekkes ut fra Raumar OL arrangementet 29.april.

Her vil det da for seniorklassene være NM-knockoutsprint, samt Norgescup – med EM-uttak – i individuell sprint.

Dette arrangementet – fra 29. april – 1. mai 2022 - vil også inkludere NM-sprintstafett.

Men den individuelle NM-sprinten blir i 2022altså en del av «NM-veka sommer», til glede for både landslagssjef og generalsekretær i Norges Orienteringsforbund.

- For våre VM-løpere er det perfekt å få en siste gjennomkjøring – i fullverdig konkurranse – før vi drar til sprint-VM i Danmark - som starter 26. juni, sier landslagssjef Janne Salmi.

- Vi er godt fornøyd med å få inn orientering som en del av den TV-sendte «NM-veka sommer» i 2022, og dette er noe vi har ambisjoner om å lykkes med også i årene fremover, supplerer generalsekretær Øystein Hildeskor.


NRK har kommet med innspill til Norges Orienteringsforbund om at løperne som er uttatt til junior-VM seinere på sommeren i 2022, bør få mulighet til å delta i seniorklassene under denne TV-sendte individuelle sprinten på «NM-veka sommer».

Norges Orienteringsforbund vurderer å etterkomme dette ønsket, uten at det er tatt noen endelig beslutning angående dette ennå.

 

Les mer om «NM-veka sommer» 2022: her

 

Terrengsperring finnes: her