- Ønsker å bygge lag og dele erfaringer

18.01.2018 Ivar Haugen

Jentene på landslaget samles i Oslo denne uken for å definere prestasjonsmiljøet i gruppen.

 

 

 

 

Andrine Benjaminsen er en av damelandslagsløperne som denne langhelgen er samlet i Oslo.

 

- Målet for samlingen er å definere «vårt prestasjonsmiljø», samt trene bra sammen, dele erfaringer og bli bedre kjent som lag, sier Birgitte Husebye.

Hun snakker om samlingen for jentene med landslagstilknytning - som innledes med felles middag på Toppidrettssenteret i Oslo i kveld.

Den tidligere toppløperen fra Fredrikstad er ansvarlig for de kvinnelige løperne på landslaget, og benytter denne langhelgen til både trening, samtaler og «lagbygging».

- Selve treningen blir, under de rådende snøforhold, mye alternativt. Med enten skigåing eller annen alternativ trening innendørs på Toppidrettssenteret.

- Den økten som skiller seg ut i så måte er økten innendørs på Bislett på fredag. Der får vi god kvalitet samtidig som det også blir oppfølgning for utøverne med laktatmålinger underveis i økten.

Men de skal også i forkant av den nevnte økten utfordres – som lag:

- Når vi er på Toppidrettssenteret er det veldig fint at vi kan benytte den kompetansen de har på det som handler om å bygge opp en god prestasjonskultur i laget. Og fredag formiddag kan vi – ved hjelp av Siri Marte Hollekim-Strand – starte den jobben.

Nettopp dette er noe Husebye selv også har spesialkompetanse på, både fra sin aktive karriere og senere som «stafettansvarlig» for damelaget de siste sesongene.

Det har gitt betalt i form av VM-medaljer i alle valører, noe som også er ambisjonene i 2018.

Uten at Husebye vi flagge ambisjoner på vegne av sine adepter i midten av januar:

- Selvfølgelig ønsker vi alltid å prestere når vi er på mesterskap, men lagbygging i et prestasjonsmiljø er en prosess som pågår over tid.

- Vi starter denne prosessen for alvor med damelaget for 2018-sesongen med denne samlingen i helgen.

- Først etter at vi har pratet sammen, og utfordret hverandre på det, kan vi bli konkret i forhold til hva som er våre målsetninger i 2018-sesongen.


Veien dit starter i hvert fall for alvor med helgens samling, så er får en håpe at det ikke blir symptomatisk at siste del av samlingen – som var planlagt med VM-2019 relevant trening i Østfold – er avlyst:

- Etter befaring i terrenget onsdag ettermiddag, er det bare å konstatere at snødybden i terrenget er såpass stor at vi ikke har noe igjen for å «bakse» rundt i snøen.

- Derfor ser vi ingen annen løsning enn å avlyse de øktene som var planlagt i Fredrikstad.