O-teknisk flyt og EM-spesifikk trening i fokus

20.03.2018 Ivar Haugen

Landslaget drar på ukelang samling til Sveits.

 

Magne Dæhli og resten av landslaget drar i dag på samlin til EM-landet Sveits.

 

 

Det er kort tid mellom slagene om en skal til toppen av pallen i internasjonal toppidrett, og det er dit Norge sikter med orienteringslandslaget.

I dag drar landslaget til Sveits og EM-samling.

- Fokus når vi er på samling i Sveits er selvfølgelig å trene i EM-relevant terreng, men samtidig gjelder det også å få generelt god flyt i o-teknikken, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

EM i Ticino i Sveits kommer de første dagene i mai, for å være rustet til det som venter blir det nå en liten uke med bratte bakke og poster i skråli:

- I utgangspunktet er det en terrengtype som bør passe de norske løperne bra – med store krav både til fysikk og o-teknikk. Men vi må ikke tro at noe kommer gratis. Derfor er det viktig at vi oppsøker relevant terreng, og er bevisst på å ha kvalitet på de øktene vi gjennomfører på samlingen.

Ellers kan en få noen «fingervisninger» på styrkeforholdene mot andre toppløpere da samlingen koordineres med Finland, Latvia og Østerrike, i tillegg til at løpere også utenfor landslaget deltar:

- Vi må alltid benytte de mulighetene vi får til å matche oss mot andre løpere. Og når klokka går, enten det er samling i mars eller EM i mai, må en gjøre det som skal til for å stå på toppen av resultatlisten.

- Alle muligheter til gode tilbakemeldinger og å løpe på seg selvtillit må vi gripe, selv om det er først i mai det eles ut EM-medaljer.

 

På veien dit er det godt med doble økter i relevant terreng fra 20. – 26. mars i banken, så kan en hente ut med renter når en kommer til mesterskapsalvoret.