O-idol, Norgescup og junior-NM stafett: «Det blir krevende og variert orientering!»

22.09.2022 Ivar Haugen

Spennende helg i vente på Konnerud.

 

 

- Vi er et løypeleggerteam, som har ansvar for løypene en dag hver, og jeg har vært ansvarlig for sprinten, sier Jørgen Baklid og legger til at han – som en del av det nevnte teamet – har bra oversikt over hva som venter alle dager under kommende helgs konkurranser på Konnerud.


I tillegg til Jørgen selv, inngår også hans søster Jenny Baklid og Aslak Heimdal i løypeleggerteamet som har lagt til rette for at det skal bli noe «å bite i» for orienteringseliten fra fredag til søndag.


Programmet inneholder sprint fredag, O-idol og Norgescup over mellomdistanse på lørdag, før det avsluttes med junior-NM stafett og finale i Norgescup for senior – med jaktstart - på søndag.

 

- Sprinten blir spennende, sier Jørgen om det som kommer først.


- Selv om det ikke er det mest utfordrende sprintterrenget i Norge, føler jeg at jeg har fått til gode løyper. Slik at det skal bli artig for løperne, fortsetter karen som selv er kjent for å være kjapp i steget.

Den egenskap som kan være god å ha for deltakerne på fredagens sprint:

- Det blir mye poster og intens orientering, selv om deler av terrenget kan innby til noe løping.


Etter den innledende sprinten på fredag, blir det skogsorientering lørdag og søndag med utgangspunkt fra samme arena på Svensedammen ungdomsskole på Konnerud:


- Jeg tror det skal bli en bra helg. Tatt i betraktning det vi – som løypeleggere – har hatt å jobbe med. Når arena ikke er veldig nær skogen, blir det nødvendigvis litt transport.

- Uansett er det en spennende og krevende skog å orientere i.

Er det forutsetninger du selv – som løper – ville likt å konkurrere under?
- Jeg liker alltid å løpe orientering på Konnerud, sier Jørgen kjapt – med glimt i øyet – før han fortsetter:

- Det er ikke det fineste terrenget Østlandet har å by på, men det er krevende og variert. Selv om det ikke blir de raskeste kilometertidene, blir det likevel moro.

Jørgen har lyktes godt, og hatt mye moro i o-løypen denne sesongen. Han er klar på hva som er suksessformelen denne helgen:

- Om en er god til å lese kurvebildet, samtidig som en behersker detaljorientering, så går det nok bra.


Og med førstehåndskunnskap om kvalitetene på løperne i eliten er ikke Jørgen vond å be når han blir utfordret på hvem som er favoritter i denne type orientering:


- Jeg må innrømme at jeg ikke har studert startlisten, men Eirik (Langedal Breivik), Lukas (Liland) og Gaute (Steiwer) var i hvert fall påmeldt – og da blir det vel en av dem som vinner.

 

Da prater Jørgen om skogsdistansene lørdag og søndag, men konkurransehelgen innledes altså med sprinten fredag.

Du kan følge alle helgens konkurranser live: her


Du ser startlisten til sprinten: her

Startliste lørdag:

O-idol og Norgescup junior

 

Norgescup senior


 Retningslinjer for O-idol 2022

 

Mer om O-idol: her