- Nyttig å være tett på landslaget

19.03.2017 Ivar Haugen

Camp Norway avsluttet gode treningsdager med langdistanse.

 

 

 

 

Viktig med en god evaluering etter vel gjennomført. Her får Andrine Bejnaminsen råd fra Birgitte Huseby.

unnamed file

Elias Jonsson stempler inn som kjappeste mann i mellomløypa.

 

-Jeg synes det har vært veldig bra. Og det tror jeg også løperne synes, sier Eivind Tonna etter vel gjennomført Camp Norway i Skåne

-Det er nyttig for deltakerne at de har mulighet til å være så «tett på» landslaget, både under høyøkter og i «etterarbeid». Jeg tror også landslagsløperne ser en verdi i dette.

-Landslagsløperne skal i hvert fall ha ros for at de gir mye av seg selv overfor utøverne som er med på Camp Norway.

Norges beste o-løpere «spilte hverandre gode» i plenum under fellesgjennomganger, gruppegjennomganger og i praktisk postjakt i de skånske skoger.

Både løpsfarten i strandterrengene ved Åhus og ikke minst beskrivelsene av «storbommer» på 40-tallet sekunder og tidstap ved runding av et buskas på vei side – evnet å imponere.

Nesten 80 deltakere fikk gleden av å ta del i dette.

-Deltakelsen er bra, selv om det er noen klubber vi savner. Vi kunne også gjerne sett at noen flere av de nest beste grep muligheten til å trene med landslaget på en slik samling.

-Når en har mulighet til å få servert høyøkter i VM-relevant terreng sammen med noen av verdens beste, bør en gripe sjansen.

Nydalens SK, Halden SK og Fossum IF grep muligheten til fulle, og stilte med de fyldigste troppene.

De fikk servert stafettøkt og langdistanse, samt foredrag og noe ekstra krydder for jentene.

-Vi benyttet sjansen til noe påfyll for Jenteprosjektet. Og ryktene sier at Anne Margrethe Hausken Nordberg hadde en meget god seanse, smiler Tonna.

Underforstått at ikke en gang han – med alibi som delaktig prosjektstyrer i Jenteprosjektet – fikk adgang til «jentemøtet» på lørdag.

Men som det heter «det er alltid noe sant i et godt rykte», og det er ingen grunn til å betvile at Hausken Nordberg briljerer i foredragsform foran en forsamling motiverte jenter.

For veteranen i drakten til Nydalens SK handler det videre om å treffe med egenbelastningen inn mot sesongstarten, og da var den avsluttende hardøkten over langdistanse på Camp Norway å tøye strikken i unødig grad.

Det var imidlertid nok av «langløpere» med hang til å svi av de siste kreftene med noen skikkelige langstrekk på kart i målestokk 1:15 000.

-På samlinger blir det gjerne mange korte økter med o-teknisk fokus. Og om det er mulighet til det er det ikke til å legge skjul på at vi ønsker å få på plass en skikkelig langdistanse, hvor en får jobbet over tid, sier landslagssjef Kenneth Buch, og legger til:

-Da gjelder det for løperne å benytte sjansen til å jobbe bra og tålmodig over tid.

Under søndagens økt var det Olav Lundanes, Idun Kristine Felde Olaussen, Hollie Orr, Sebastian Daland, Elias Jonsson som benyttet sjansen best, og vant hver sin klasse i løypene som målte 7-, 10- og 14 kilometer signert regionens storklubb, PAN Kristianstad.

-Løypene var lagt slik vi ønsket, med fokus på slike utfordringer som vil møte oss under VM i Estland, sier en fornøyd landslagssjef.

Der Camp Norway ble avsluttet i dag tar landslaget en rolig dag i morgen før de vender nesa hjemover.    

Rolig mandag blir det nok også for deltakerne på Camp Norway.

Men samtidig kan en også starte planleggingen av neste Camp Norway-samling.

Den er lagt til Østerdalen rett etter O-festivalen.

-Vi har allerede reservert 100 overnattingsplasser, og vi håper det skal fylles opp. Når vi inviterer til sommersamling i noe av det fineste terrenget vi har i Norge, må folk kjenne sin besøkelsestid, sier Eivind Tonna og legger til at en da vil fortsette med å ha flere frivillige økter tilgjengelig:

-Jeg opplevde at det var en god løsning, for da valgte klubbene litt ulikt og vi unngikk «køløping» på de rolige o-tekniske øktene.

En vil da også ha noe eget for Jenteprosjektet, slik at det har kontinuitet.

-Vi innleder med en rolig førstedag, like etter O-festivalen. Derfra og ut blir det mange artige o-tekniske økter hvor en kan jobbe med basisen i helt nydelig terreng, reklamerer Tonna.


Foredragsholderen fra lørdagskvelden, Jon Aukrust Osmoen, er rett nok partisk, med barne- og ungdomstid i Os i Østerdalen. Men når en såpass beskjeden kar hever stemmen, blir klar i blikket og predikerer med både selvtillit og en stor porsjon stolthet; «du finner ikke bedre terreng noe annet sted i Norge.» - må det være grunn til å lytte.

 

Vi lar det stå uimotsagt, og du bør ha gode unnskyldninger for å ikke melde deg på til Camp Norway og gode treningsdager i orienteringsparadiset i Østerdalen fra 25. – 29. juni:

Du order påmelding: her

 

Du finner informasjon om Camp Norway: her

 

unnamed file

Marie Olaussen «klokker inn» til en god tid.