Nydalens SK og Konnerud med NM-gull i ski-o stafett!

16.02.2020 Ivar Haugen

Best på Gåsbu i dag.

 

 

Over: De tre beste damelagene i dagens NM-stafett.

Under: Medaljevinnerne i herreklassen. Foto:ØKØ

2020_NM-ski-o-stafett-pall-herrer-600.jpg

 

- Det var veldig artig å vinne en stafett som ble såpass jevn, sa Anna Ulvensøen fra Nydalens SK etter å ha gått inn til seier på dagens NM-stafett i skiorientering på Gåsbu.

 

Til slutt var det nesten 2 minutter ned til sølvvinner Løten OL, for Anna Ulvensøen – som hadde med seg Oda Scheele og Mariann Ulvestad på de to første etappene – men hun måtte «jage» på sisteetappe:

 

- Jeg bare gledet meg til å gå. Det var bare å gi alt, men jeg lyktes også bra teknisk, forteller hun om gjennomføringen.

 

Jenta som vant gårsdagens mellomdistanse fikk luke til Løten – med Evine Westli Andersen og Emblem IL – med Audhild Bakken Rognstad – på vei til 3. post i dag:

 

- Vi hadde ulik gafling til 3. post, og jeg gikk et annet veivalg enn de to andre. Deretter så jeg dem aldri.


Ryggen fri, nesten 2 minutter foran nummer 2 i mål og andre gull på to dager for Anna Ulvensøen. I dag sammen med lagvenninnene Oda Scheele og Mariann Ulvestad.

 

Løten OL – med Marte Fallbakken Berge, Emilie Westli Andersen og Evine Westli Andersen – tok sølv og Emblem IL – med Marta Ulvensøen, TV-ekspert Emma Johansson og Audhild Bakken Rognstad – tok bronse i dag.

 

I herrenes stafett var det Konnerud – med trioen Jørgen Baklid, Styrk Hundseid Kamsvåg og Audun Heimdal – som vant gull etter å ha ledet ved alle vekslinger.


- Jeg visste – selvfølgelig – at vi var et av favorittlagene. Men jeg gjorde mitt eget løp hele veien, hvor jeg leste kartet bra, sier Jørgen Baklid som leverte en meget god førsteetappe.


- Det gikk bedre teknisk i dag enn i går, og formen er bra, fortsetter karen som dermed kunne sende ut Styrk Hundseid Kamsvåg i tet på andreetappe.

 

Dette var et utgangspunkt Hundseid Kamsvåg forvaltet på best mulig måte, og sendte ut gullvinneren fra i går – Audun Heimdal – først ut på sisteetappe:

 

- Jeg gikk et trygt løp, med litt ekstra kontroll i de teknisk krevende områdene. Jeg følte meg ganske trygg, sier han om sin gjennomføring.

 

Etter et trygt løp fra Heimdal vant Konnerud gullet med over 2 minutter til gode på Wing OK, med Øystein Kvaal Østerbø, Christian Hohl og Lars Hohl Moholdt på laget.

 

Hans Jørgen Kvåle, Øyvind Watterdal og Bjørnar Kvåle gikk Hadeland OL inn til bronse på dagens NM-stafett.

 

En av herreløypene ser du: her

 

Resultater:

Damer:

1

Scheele, Ulvestad, A. Ulvensøen

Nydalens SK

 

 

 

 

99:20 (1)

+00:00

2

 F Berge, W Andersen, W Andersen

Løten o-lag

 

 

 

 

101:15 (2)

+01:55

3

M. Ulvensøen, Johansson, B Rognstad

Emblem IL

 

 

 

 

103:01 (3)

+03:41

4

 B.D.K. Madslien, Skjelsvik, V. Madslien

Lillehammer OK

 

 

 

 

106:17 (4)

+06:57


Herrer:

1

Baklid, H. Kamsvåg, A. Heimdal

Konnerud IL

 

 

 

 

96:19 (1)

+00:00

2

K Østerbø, Hohl, H Moholdt

Wing OK

 

 

 

 

98:57 (2)

+02:38

3

H.J. Kvåle, Watterdal, B. Kvåle

Hadeland OL

 

 

 

 

101:48 (3)

+05:29

4

Gulbrandsen, M Bakken, Wiggen

NTNUI

 

 

 

 

101:49 (4)

+05:30

5

Frøisland, E Melby Lindaas

Vang OL

 

 

 

 

106:17 (5)

+09:58