Ny landslagstrener i orientering

20.06.2019 Pressemelding

Susanne Barkholt får ansvaret for kvinnene fra neste sesong.


 

Det har lenge vært kjent at landslagstrener Birgitte Husebye – som har ansvar for de kvinnelige landslagsløperne i orientering - takker for seg som landslagstrener etter VM i Østfold i august.

 


Med bakgrunn i dette har Norges Orienteringsforbund jobbet en stund med å finne etterfølgeren, og det er en glede en nå kan annonsere at Susanne Barkholt blir ny landslagstrener for kvinnene.

 

Barkholt – som kommer direkte fra arbeid med det svenske landslaget – har signert en 3 års kontrakt.

 

Etter 9 år som Förbundskapten (landslagssjef) i Sverige – med ansvar både for kvinner og menn - jakter Barkholt nå altså nye utfordringer.

 

- I vår søken etter ny trener er Susanne (Barkholt) et optimalt valg. Hun har sterk faglig kompetanse og lang erfaring som topptrener på internasjonalt nivå, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

 

- Det er mange fremadstormende norske løpere på kvinnesiden, med stort potensial – som jeg ser frem til å jobbe med, sier Barkholt selv.

 

Susanne Barkholt starter i jobben som norsk landslagstrener 1. november, og blir dermed med helt fra starten i planlegging av ny sesong. Susanne Barkholt er 49 år, har to barn og bor i Trollhättan på den svenske Vestkysten.

 

Hun vil fortsatt bo i Trollhättan, men vil tilbringe mye tid i Norge. I tillegg til å være tilstede på samlinger og konkurranser vil Susanne drive reisevirksomhet for å følge opp landslagutøverne i deres treningsarbeid i hjemmesituasjon.