Ny assisterende generalsekretær: «Vi må bli flinkere til å formidle det fascinerende ved o-sporten!»

23.02.2021 Ivar Haugen

Stein Blomseth er nyansatt som assisterende generalsekretær i Norges Orienteringsforbund.

Over: Stein Blomseth avbildet etter NM-natt for et par år tilbake. Foto: Kjetil Bjørlo

 

Stein Blomseth trer inn i rollen som assisterende generalsekretær i Norges Orienteringsforbund mandag 1. mars.

 

Blomseth er oppvokst med orientering som lillebror til Eli Blomseth Helgesen og Kjell Blomseth, selv om han var lillebror i søskenflokken, var han størst og best da han i junioralder sikret NM-gull i nattemørket.

 

Siden den tid har han i det sivile vært med som en av grunnleggerne av Øya Festivalen og seinere også daglig leder her.

 

De siste årene har Blomseth vært vararepresentant til styret i Norges Orienteringsforbund, hvor han nå altså trer inn som ansatt fra og med mandag.

 


Mange i o-Norge kjenner ham allerede, men vi har fått et par ord med ham slik at alle vet litt mer om hvem som er assisterende generalsekretær fra 1. mars:

 

 

Hva gjør at du er rett person for norsk orientering?


- Til denne konkrete stillingen tror jeg at min arbeidserfaring kommer godt med, jeg har jobbet lenge med økonomi og administrasjon og tenker at det gjør at jeg kan avlaste generalsekretæren på mange områder.

- Min bakgrunn er dessuten fra et kreativt og kommersielt miljø, og jeg håper at jeg kan bidra til at vi tenker litt nytt. 


 

Hva er det som motiverer deg med din nye jobb?


- Det å få jobbe med noe jeg virkelig brenner for er veldig motiverende, det har jeg opplevd tidligere at jeg trives godt med. Jeg er virkelig glad i idretten vår, og gleder meg til å bidra.


 

Hva er målet med ditt arbeid?


- Jeg ønsker å bidra til at generalsekretæren og administrasjonen kan få mer tid og rom til å tenke strategisk. Det vil også være et mål for meg å bidra til at o-sporten og våre landslagsutøvere får mer oppmerksomhet. Det er mye gode verdier og flott egenart ved sporten vår som gjerne kan komme bedre frem.


 

Hva er din største orienteringsopplevelse?


- Masse gode opplevelser! Turene og stafettene med Grorud IL og Lillomarka OL sitter i.

- Vi var ikke de som hevdet oss aller best, men jeg tror ikke det var mange som hadde det like artig på tur som den lurvete gjengen av oppsop fra Grei, Grorud og Årvoll. Har gode minner om enkelte gode individuelle prestasjoner også. Men her jeg sitter i februar og ser ut på et tåkete Oslo med snø og slaps tenker jeg på en tilsvarende februardag for et par år siden, da jeg sammen med Thor Mella flyktet ut av byen og løp 3 timer på kart i tidlig vårsol, på barmark, ved kysten nær Fredrikstad. Kanskje det var min største orienteringsopplevelse?

 

Hva skal vi - i norsk orientering - gjøre for at flere skal få ta del i, og oppleve noe slikt som du nevner ovenfor?


- Det er ikke noe enkelt svar på det, men det vil ikke skade om vi blir flinkere til å formidle det fascinerende ved o-sporten. Både toppidretten og mosjonskonseptene er spennende.