NTNUI Orientering er kvalifisert til student-EM

30.09.2020 Pressemelding

Kan sende lag til mesterskapet i Beograd sommeren 2021.


Over: NTNUI-ere på vintersamling i Frankrike i februar (før meteren ble innført).


Under: Jørgen Baklid under mellomdistansen på Tour de Trondheim.

2020_Jørgen_Baklid_TdT-600.jpg

 

 

NTNUI Orientering har fått bekreftet av Norges studentidrettsforbund (NSI) at de er kvalifisert til student-EM i Beograd i Serbia 14.-27. juli 2021, og kan sende et lag dit dersom det tillates og er forsvarlig med tanke på koronasituasjonen.

 

Student-EM består av 19 ulike idretter og rundt 5000 utøvere som bor i en deltakerlandsby. NSI tror det totalt blir rundt 160-170 personer som reiser fra Norge, inkludert støtteapparat. Øvelsene i orientering blir sprint, mellomdistanse og sprintstafett. Det skal også være en sammenlagtkonkurranse for de deltakende universitetene basert på disse tre øvelsene. 

 

NTNUI Orientering har jobbet med å kvalifisere et lag til student-EM i orientering siden det høsten 2018 ble klart at det første student-EM i orientering skulle arrangeres sommeren 2019. For å kvalifisere seg til student-EM må man være regjerende mester av et student-NM. Dette har vært problematisk da et student-NM må ha minst 4 startende studentidrettslag fra minst 2 ulike regioner i Norge, og det er få andre aktive studentidrettslag i Norge i orientering enn NTNUI. Dette var også grunnen til at det ikke ble sendt et lag fra Norge til student-EM i fjor.

 

NTNUI Orientering ble kvalifisert som klubb da de vant Studentcupen i orientering sammenlagt. Lene Berg Hanssen var best i dameklassen, mens Jørgen Baklid vant herreklassen. Studentcupen ble arrangert 4.-5. september i Trondheim med Vegard Gulbrandsen som løpsleder, parallelt med NTNUI Orienterings tradisjonelle løp Tour de Trondheim. Cupen besto av en sprint ved Valentinlyst der Herman Ryen Martinsen var løypelegger og en mellomdistanse ved Studenterhytta med Håkon Raadal Bjørlo som løypelegger. 

 

Løpene skulle egentlig bli arrangert i mai, men ble utsatt på grunn av korona. Planen var også at det skulle være student-NM, men statusen ble endret til Studentcup da det kun var 2 startende studentidrettslag (NTNUI og Janus IF) fra 1 region i Norge (Midt-Norge). Studentcupen ble likevel godkjent som uttak da alle studenter i Norge hadde mulighet til å delta. NTNUI Orientering skal fortsette å jobbe for mer studentidrett i orienteringsidretten og håper det blir mulig å få arrangert et student-NM i orientering i fremtiden.  

 

Ettersom NTNUI Orientering er kvalifisert som klubb kan de sende et lag bestående av hvem de vil og så mange de ønsker til student-EM. Det eneste kravet er at man studerer ved NTNU i 2021, eller har avlagt avsluttende eksamen ved NTNU i 2020. Dette er uavhengig om man deltok på Studentcupen. 

 

Sammenlagtresultatet fra Studentcupen kan du se her.