NRK sender direkte fra verdenscupfinalen!

13.09.2021 Pressemelding

Mellomdistansen og sprintstafetten fra Italia får du rett hjem i stua.

Over: Kasper Fosser leder verdenscupen sammenlagt før finalen.
Under: Det vil bli heftig kameraføring også under verdenscupfinalen.

VM - vm_2019_presentasjon pdf.png

 

NRK har – etter suksess med TV-sendingene tidligere i sesongen – bestemt seg for å sende dirkete også fra verdenscupfinalen i Italia i starten av oktober.

 

- Vi er veldig glade for at NRK satser på orientering som TV-idrett. Både for våre utøvere og for oss som idrett er det viktig at vi gjentatte ganger er å se på TV, sier generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Øystein Hildeskor.


I en sesong hvor både EM, VM, verdenscupen i Idre og nå sist NM-uka, er sendt direkte på statskanalen, blir verdenscupfinalen – forhåpentligvis – prikken over i’en.


- Alle sendingene så langt har hatt solide produksjoner, og dermed er jeg ganske trygg på at det blir god kvalitet også på sendingene fra Italia. Når vi i tillegg har norske løpere helt i toppen av sammenlagtlistene i verdenscupen, får vi konkurranser som er spennende – med norske øyne - i den internasjonale sesongavslutningen.


- Ikke minst på sprintstafetten hvor vi så på VM at Norge absolutt er å regne med i toppen.


Den nevnte sprintstafetten i Vm endte med norsk sølv.


Hvordan verdenscupen ender sammenlagt får vi se etter finalen, men Kasper Fosser leder sammenlagt og Andrine Benjaminsen er 4. kvinne i sammendraget før finalen Italia.


I tillegg er Audun Heimdal (8) og Lukas Liland (9) inne blant de 10 beste sammenlagt når en verdenscuprunde gjenstår.


Victoria Hæstad Bjørnstad (14), Magne Dæhli (15), Dag Blandkjenn (16) og Håvard Sandstad Eidsmo (18) er også inne blant de 20 beste.

 

Hvordan det går med dem – og resten av de norske løperne – i verdenscupfinalen, kan du følge på direkte på NRK til følgende tider:

 

Lørdag 2/10 mellomdistanse kl 12:30 – 16:30 CEST
Søndag 3/10 sprintstafett kl. 13:30 – 14:55 CEST


Dette innebærer at langdistansen under verdenscuprunden i Italia – som går torsdag 30. september – altså ikke sendes på NRK.