NRK sender direkte fra NM-mellomdistanse og NM-stafett til høsten!

23.05.2023 Pressemelding

«I år blir det bedre TV-dekning av NM-distansene enn noen gang tidligere!»

Over: Under NM-uka må løperne regne med å få kamera "i rygg".

Under: "Gutta i bua" får hektiske dager på Sørlandet i starten av september. Foto: IOF/Snorre Veggan

verdenscupmellom-4544-600.jpg

 

I dag ble det klart at både mellomdistansene og stafettene fra NM-uka i høst vil bli sendt på NRK1.

Dette i tillegg til at det allerede var kjent at sprinten i NM-veka i Trondheim onsdag 21. juni skal gå på NRK1.

Dermed blir det mye nasjonale mesterskap i orientering på TV fremover.

- Jeg er veldig glad for at det blir TV-sendinger også fra to skogsdistanser i NM. Med mellomdistanse og stafett på plass i tillegg til sprinten i NM-veka i juni blir dette en bedre dekning av NM-distansene enn noen gang tidligere, sier Arild Andersen som kommenterer orientering for NRK.

- Vi er veldig glade for at NRK satser på orientering som TV-idrett. For oss er det viktig å bygge videre på den positive effekten fra TV-sendingene under Worldcup i Østfold slik at vi skaper en gjenkjenning hos TV-publikum for både våre profiler og orienteringsidretten generelt, supplerer generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Øystein Hildeskor.

De blide sørlendinger smiler også over nyheten:

- Dette er noe vi både har håpet på og jobbet for helt siden vi ble tildelt NM-uka, så det er veldig gledelig, sier Jack Bjørnsen i Kristiansand OK.

Bjørnsen er leder i Hovedkomiteen og sentral for NM-uka på Sørlandet til høsten, hvor det nå altså blir TV-sending lørdag og søndag.

Med 3 NM-distanser «på skjermen» i år, får vi mulighet til å «dyrke» våre beste menn og kvinner:

- Norsk orientering har mange spennende profiler som TV-seerne nå får mulighet til å se i flott sørlandsterreng. Landslaget vårt er et av de beste i verden, og det er mange som utfordrer i sjiktet under, så på mellomdistansen på lørdag bør vi få to felt med svært høy kvalitet, sier Andersen.


Startfeltene under den innledende distansen på NM-uka, langdistansen, står nok heller ikke noe tilbake til hva vi får se på mellomdistanse. Og da handler det også om årets Kongepokal:


- Under torsdagens langdistanse – hvor årets Kongepokaler i orientering skal deles ut til vinnerne – kommer vi til å ha storskjerm med arenaproduksjon, selv om dette ikke sendes på TV, forteller Bjørnsen om arrangementet som skal gå på Vatnestrøm i Iveland kommune noen mil inn i landet fra Sørlandshovedstaden.

Han legger også til at det er Kjell Erik Kristiansen som skal være speaker alle dager under årets NM-uke.

Under NRK sine sendinger lørdag og søndag er det de to «parhestene» Arild Andersen og Kjetil Bjørlo som skal formidle dramatikken i kampen om NM-medaljene i orientering til det norske folk.

For «o-folket» gjelder det å mobilisere:

- Nå må O-Norge benytte muligheten og lage en stafett-fest med lag fra hele landet søndag 3. september, oppfordrer Hildeskor.


Andersen – i kommentator bua – er enig:

- Stafettene har mulighet til å bli en skikkelig mønstring. NM-stafettene i langrenn er et høydepunkt hver vinter, og hvorfor skulle ikke orientering også kunne by på en herlig miks av landslagsløpere, stafetteksperter, «gamle» stjerner og up and coming-løpere i heftig kniving? Det blir selvsagt tett og jevnt om medaljene, men for mange klubber er det kanskje enda viktigere å slå naboen eller bli best i kretsen? Og jeg håper at også o-Norge benytter sjansen til å lage en skikkelig festdag av NM-stafettene, hvor klubbene får vist seg fram i full bredde og TV-seerne får klubbdrakter fra absolutt hele landet hjem i stua!

 

NRKs sendetider fra NM-uka på Sørlandet:

Lørdag 2 september:
NM-mellomdistanse
11:00-13:00 NRK1
15:00-16:50 NRK1

Søndag 3. september
NM-stafett
10:30-14:30 NRK1

'