Norge sender ikke lag til junior-VM i skiorientering 2021

21.12.2020 Pressemelding

En totalvurdering av den pågående pandemien gjør at orienteringsforbundet har bestemt seg for å ikke sende lag til junior-VM i skiorientering denne vinteren. 

 


En totalvurdering av den pågående pandemien gjør at orienteringsforbundet har bestemt seg for å ikke sende lag til junior-VM i skiorientering denne vinteren. Det planlegges fortsatt for å sende lag til (senior-)VM.


VM og junior-VM skal arrangeres sammen 22. – 28. februar 2021 i Estland.

Arrangøren har gjort en solid innsats for å kunne gjennomføre arrangementet, og har lagt opp til et strengt smittevernregime på nivå med det vi ser i de andre skiidrettene som gjennomfører internasjonale konkurranser.

Dette er derfor ingen enkel beslutning. Vi må likevel fatte en beslutning nå, med tanke på frister for bestilling av overnatting, reise, leiebil og påmelding.

En bred gruppe bestående av toppidrettsansvarlig i forbundsstyret, ski-o-utvalgsleder, ski-o-landslagssjef, generalsekretær, forbundslege og lege fra Olympiatoppen diskuterte temaet i et møte forrige uke.

Følgende hovedpunkter ligger til grunn for beslutningen:

  • Det vil være praktisk svært krevende å få tilstrekkelig støtteapparat som har mulighet til å gå i 10 dagers karantene ved retur til en stor tropp med både junior- og seniorlag.
  • Reise og deltakelse vil bety en økt risiko for smitte. Vi vet lite om langtidseffektene av covid-19. Forbundslege vil sammenfatte det vi kjenner av informasjon til løpere som er aktuelle for senior-VM. Vi ønsker ikke å sette juniorløpere i en situasjon der de må vurdere dette selv.
  • Deltakelse vil bli ekstra kostbart som følge av nødvendige smitteverntiltak. Et eksempel på dette er behovet for ekstra leiebiler. En redusert tropp med kun seniorer muliggjør at vi kan gjennomføre deltakelsen med tilstrekkelige praktiske og økonomiske ressurser til å ivareta et forsvarlig smittevern.

Beslutningen baserer seg på at det er lite sannsynlig at situasjonen og reiserådene forandrer seg vesentlig innen februar. Skulle det skje, vil man igjen vurdere om det er mulig å etteranmelde et (trolig redusert) lag til junior-VM.


Det meldes på lag til senior-VM og gjøres nødvendige bestillinger, men situasjonen vurderes selvsagt fortløpende videre.