Norge innleder ski-o VM med debutanter på sprintstafetten

06.03.2017 Ivar Haugen

- Forventer at de går gode løp

 

Bjørnar Kvåle går på det norske laget under sprintstafetten i ski-o VM, sammen med Evine Westli Andersen.

 

I morgen innledes årets høydepunkt for ski-o løperne. En snakker om VM i russiske Krasnojarsk i Sibir.

- Etter EM ser vi at laget har mulighet til medaljer individuelt – i første omgang ved Lars Moholdt. I tillegg har vi mål om å kjempe om medalje på herrestafetten, sier landslagssjef Jon Ulvensøen, og legger til:

- Ellers har vi tre unge løpere på det norske laget - som alle debuterer i VM-sammenheng. For dem handler det om solide gjennomføringer og god mesterskapserfaring.

To av dem -  Bjørnar Kvåle og Evine Westli Andersen – får sin ilddåp under sprintstafetten – som er VMs åpningsdistanse i morgen.

Det er den samme duoen som gikk inn til 6. plass under EM i Finland for en måned siden. Da var de 3 minutter for sein til siste medaljeplass – uten at en tar slike ord i munnen før morgendagens konkurranse.

 - Vi har ikke satt noe resultatmål, siden begge to fortsatt er veldig unge. Jeg forventer at de går gode løp i deres første innsats i et verdensmesterskap, sier landslagstrener Christian Hohl.

Ved inngangen til mesterskapet øst i Russland er det – som alltid – mye uforløst spenning.

- Temperaturene har variert veldig siden vi kom hit i slutten av forrige uke. Fra varmt – nesten vårvær – til flere minusgrader, så vi er ganske spent på hvordan forholdene blir i morgen.


Det som i hvert fall er helt sikkert er at det ennå ikke er tatt noen norske VM-gull på herresiden i vinter etter skiskyttere, alpinister og langrennsløperne har vært i aksjon.

Dette kan Lars Moholdt – som under VM på hjemmebane på Budor for to år tilbake vant Norges VM-gull nummer 1 000 gjennom tidene – gjøre noe med når han skal i aksjon under sprinten – som er første individuelle øvelse – på onsdag.

Deretter fortsetter mesterskapet med mellomdistanser for henholdsvis damer og herrer på torsdag og fredag. Lørdag er det langdistanse, før det hele avsluttes med stafetter søndag.

Øvelsene går på ettermiddagstid i Krasnojarsk – som ligger 6 timer foran Norge. Dermed er det morgen/formiddagstid i Norge.

 

Norges lag under VM i skiorientering i Krasnojarsk, Russland

Menn
Bjørnar Kvåle, Hadeland OL
Lars Hol Moholdt, Wing OK
Øyvind Watterdal, Hadeland OL
Øyvind Wiggen, Byåsen IL

Kvinner
Evine Westlie Andersen, Løten OL

VM-programmet
Tirsdag 7. mars: Sprintstafett
Onsdag 8. mars: Sprint
Torsdag 9. mars: Mellomdistanse, damer
Fredag 10. mars: Mellomdistanse herrer
Lørdag 11. mars: Langdistanse
Søndag 12. mars: Stafett
 

Hjemmesiden til mesterskapet finner du: her