NM-sprint: «Vi er veldig glade for å få vise oss frem direkte på NRK!»

21.06.2022 Ivar Haugen

Landslagssjefen regner med at VM-løperne viser form i Skien på onsdag.

 

Over: Kasper Fosser vant NM-sprint i fjor, og dermed også Kongepokal. Det er ikke Kongepokal på denne distansen i år, men mulighet til å vise seg frem i TV-ruten.

 

- Vi er virkelig glade til å være med på NM-veka og ha sprint-NM direktesendt av NRK! Selv om slutten av juni i år er en hektisk periode både internasjonalt og nasjonalt, er det flott å ha nærmest alle våre beste på start på onsdag, sier landslagssjef Janne Salmi.

 

Han ser frem mot morgendagens NM-sprint i sentrum av Skien. Dette er en del av den NRK-sendte NM-veka, og dermed har landslagssjefen sine ord i behold hva gjelder o-idretten og synlighet.

Men i tillegg blir onsdagens NM en skikkelig generalprøve for VM-løperne:

- VM-laget drar rett frem NM-sprint til VM i Danmark, hvor mesterskapet innledes med sprintstafett på søndag. Derfor regner jeg med at våre VM-løpere viser mesterskapsform, og vi vil få se løping av høy klasse under NM. Dette er en fantastisk mulighet til å få en ordentlig generalprøve og gir samtidig mulighet til de siste justeringer med å finne balanse mellom løpsfart, o-teknikk og ikke minst det mentale mot VM.


Av VM-løperne er det bare Andrine Benjaminsen – som bor og studerer i Danmark – som ikke er å finne på startstreken under NM.

Et NM som går i det samme gatenettet hvor det var NM-sprint tilbake i 2013. Da var det Heidi ØStlid Bagstevold og Emil Wingstedt som stakk av med seier og Kongepokal.

Sistnevnte da som første utlending i o-idrettens historie som vant Kongepokal.

Kongepokalen står ikke på sprintdistansen i 2022, men de norske løperne får fullverdig konkurranse fra utlendinger ikledd norske klubbdrakter.

Både Tilda Johansson og Ralph Street – som vant gullmedaljene under NM-knockout sprint på Jessheim i vår – er på startlisten:

- For oss er det et komplement at gode utenlandske løpere som bor i Norge velger å delta på vårt nasjonale mesterskap, og løpere som Ralph (Street) og Tilda (Johansson) bidrar til god matcing for de norske løperne, og gir oss et godt bilde på hvordan nivået er i Norge.

- Skal en vinne NM-sprint, må en levere et godt løp.

Hva ønsker du å se bare et par dager før VM?

- En tett o jevn sprintkonkurranse hvor det er flere løpere som kjemper om seieren. Og om det skulle bli en utlending som går til topps, skal vi slå tilbake når vi kommer til VM i Danmark noen dager seinere, sier landslagssjefen med et smil.

 

Både onsdagens NM-sprint og VM-sprint i Danmark kan du se på NRK.

Sendetidene for onsdagens NM ser du nedenfor.

VM innledes med sprintstafett søndag 26. juni, fortsetter med knockout sprint 28. juni og avsluttes med den individuelle sprinten 30. juni.

 

Mer info om NM-sprint:

Sendetider på NRK fra NM-sprint onsdag 22. juni:

Herrer:

sendeplan_NM-veka-1.JPG

Damer:
sendeplan_NM-veka-2.JPG