NM-sprint er kåret til «Årets arrangement 2020»

18.11.2020 Ivar Haugen

«Utrolig kjekt!»

 


Flyfoto som viser terrenget hvor årets NM-sprint fant sted.

 


- Det er utrolig kjekt, skikkelig stats. Jeg kan ikke si noe annet, sier Grethe Paulsen Vie når hun blir gjort oppmerksom på at NM-sprint er kåret til Årets arrangement 2020 i Norsk Orientering.


Paulsen Vie var leder av Hovedkomiteen for arrangementet som fant sted i «Sildabyen» i slutten av september.


Og selv om vårsesongen forsvant-  på grunn av covid-19 – var det en hektisk orienteringshøst med flere «Hovedarrangement» av høy klasse.

 

«Haugesund IL og NM sprint hadde den beste totalpakken» - heter det i begrunnelsen:


- Vi er bare kjempeglade for å få den prisen, og det er en fin fjær i hatten til alle dem som var med og bidro med dugnadsinnsats. For det var mange som var med og gjorde en solid jobb.

 

Tidenes første NM-sprint – med innlagt NM-knockout sprint og tre medaljeøvelser på tre dager – er ingen lett oppgave i en travel bykjerne med utgangspunkt fra en arena:

 

- Det er et komplisert arrangement med mange detaljer, sier hun som hadde hovedansvaret – og fortsetter:

 

- Å arrangere konkurranser i et område med trafikk, hvor det er vanskelig å ha full oversikt over trafikkbildet er ikke enkelt.

 

- Men vi la en god plan for det meste, selv om det er et krevende arrangement. Spesielt knockout sprinten – som kom til etter at vi bli tildelt mesterskapet – er en utfordring.

 

Knockout sprint var NM-øvelse første gang i fjor høst – i Verdal, da som en del av en NM-helg med juniorstafett og O-idol.

 

I år var knockout sprinten en del av NM-sprint helgen for første gang, noe Haugesund IL fikk ta med i sin planlegging fra sommeren 2018, og løste til mer enn godkjent.

 

Prisen for «Årets arrangement» er det beste beviset på nettopp det.


Nå handler det om oppsummering og etterarbeid etter fine og intense høstdager i Haugesund.

 

- Vi har landet, uten at vi er utslitt. Det har gått rimelig greit, men vi kan ikke ta på oss for mye store ting rett i kjølvannet av NM-sprint.

 

- Men vi har oppsummert, og sett på hva som var positivt og hva som var de største utfordringene våre.


Små marginer gir store utslag i sprintøvelsene, og da er det alltid noe å «plukke på»:


- Vi har diskutert det som handler om sperring på kartet og merking ute i gatene - som vi også er bedt om å si noe på arrangørseminaret til Norges Orienteringsforbund.

 

Dette finner sted i mars, og da kan de kommende års arrangører av «Hovedarrangement» få noen innspill fra Haugesund IL som lyktes best i 2020:

 

- Som sagt; det er veldig moro å få prisen for «Årets arrangement».


 

Bilder fra årets NM-sprint ser du: her