Munter «ordførerduell» toppet Verdens o-dag i Sarpsborg!

23.05.2018 Ivar Haugen

Mer enn 750 skoleelever i aksjon i Kulåsparken.


Den gode kommentaren og smilet satt løst da det var "ordførerløp" i Sarpsborg i dag!

 

 

Med sol fra skyfri himmel, tre ulike løyper - inkludert EKT-løype - pedagogiske arrangører og ivrige deltakere lå alt til rette for en strålende Verdens o-dag i Kulås parken i Sarpsborg i dag.

- Dette er som et ganske stort o-løp, smilte en av arrangørene.

Han siktet da til at de 750 skoleelevene gjorde til sammen 1 500 starter på de to o-løypene gjennom parken.

Men samtidig var også Verdens o-dag i Kulås parken så veldig mye mer;

Oppstart av årets Stolpejakt

Ordfører - løp - med duell mellom to av fylkets ordførere – henholdsvis Sarpsborg og Halden, med VM-sjef Per Bergerud som sistemann i det navntungestartfeltet.

Og det var ikke minst en unik mulighet for VM 2019 - som har nettopp Østfold og Sarpsborg som henholdsvis arrangørsted og VM - by - til å markere seg!

- Dette er bare helt strålende, smilte Sven Sondre Frøshaug - som er ansatt i VM - organisasjonen.

Karen fra Indre Østfold strålte og var - om mulig - enda blidere enn vanlig da han kunne bivåne de unge som utfoldet seg i løypene hans.

Etter hvert fikk han gå inn i den pedagogiske rollen da de to ordførerne, samt VM-sjef, eller daglig leder for VM-organisasjonen, Per Bergerud, skulle ut i løypen.

Med fellesstart uten gafling var det full fart fra start, og hjemmeløperen – altså Sarpsborgs ordfører – tok kommandoen.

Han var også først i mål, men etter sjekk av stemplingene, ble det rød utgang og disk for karen som likevel var like blid.

- Jeg har i hvert fall skjønt at det ikke bare er å løpe, sa han og la til at det var stresset som kom over ham da det han skjønte at han hadde festet grepet på konkurransen som gjorde at det ble feilstempling og disk:

- Det var nok «blodtåka» som tok meg, sa han med smil om munnen.

Og nettopp smil var det mye av denne strålende dagen i Kulåsparken, hvor det til slutt var er Bergerud som var «vinneren» av «ordførerduellen», eller ordførerløpet:

- Politikerne de vingler for mye, kommenterte en av arrangørene som en liten munter kommentar til hjembyens ordfører.

Med «VM-sjef» Bergerud som vinner kan en da konstatere at VM2019 er på rett kurs, og samtidig kan en ikke annet enn å smile muntert når en ser at 750 skoleelever koser seg med orientering.

Så får en håpe at andre er like flinke som klubbene i Sarpsborg, slik at en kan nå målet om 35 000 personer i orienteringsaktivitet i løpet av Verdens o-dag.

 

Per Bergerud får instruksjoner i bruk av EKT-brikke:

unnamed file

 

unnamed file