- Moro å sette «sprinterne» på plass

16.09.2018 Ivar Haugen

Olav Lundanes viste klasse da han i dag vant finsk mesterskap på sprintdistansen.

 

- Det er gøy å sette dem på plass, smiler Olav Lundanes etter dagens seier under det finske mesterskapet i sprint i Rovaniemi.


- Men det var en løype som passet meg bra, med mye o-teknikk i starten – de 10 første minuttene, før det ble mest løping på slutten.

 

- Da får jeg utnyttet min «force» på det tekniske, mens de som er best på å løpe ikke får utnyttet sin spesialitet så mye.


Uansett er det hevet over enhver tvil at en hever litt på øyebrynene av å se Lundanes på toppen av resultatlisten under en sprint med fullverdig konkurranse fra noen av verdens beste sprintløpere.


I dag var Severi Kymäläinen 9 sekunder bak og lagkamerat i Paimion Rasti - som også er VM-medaljør på distansen fra i fjor - Frederic Tranchand, var 12 sekunder bak Lundanes etter snaue kvarteret med konkurranse i Rovaniemi.


Da bør en også legge til at en merittert løper som Yannick Michiels havnet bak Lundanes på resultatlisten i dag.

 

- Selvfølgelig er det moro. Finnene har jeg slått tidligere, men jeg skal ikke legge skjul på at det er gøy å slå Yannick Michiels.

 

Dermed bygger en også selvtillit foran den avsluttende verdenscuprunden i Tsjekkia tre uker frem i tid:

 

- Selvfølgelig, bekrefter Lundanes og legger til:

 

- Men nivået er nok høyere under verdenscupen.

 

I dag var i hvert fall Lundanes best, og kunne løpe hjem sitt tredje gull for uken.

Det startet med NM-langdistanse på Vegårshei på torsdag, deretter gull på finsk mesterskap i stafett i går, før han avsluttet uken – og «seierstoget» med gull på finsk mesterskap på sprint i dag:

 

- Jeg synes det er gøy å vinne hver dag, innleder Lundanes før han fortsetter resonnementet:

 

- Torsdag var absolutt det største gullet. I går var det moro å vinne med klubben, mens i dag blir nesten en bonus, hvor det som er mest artig er å sette på plass «sprinterne».

 

Med dagens gjennomføring på sprintdistansen kan det bli moro å følge Lundanes under verdenscupavslutningen også. Der «jager» han den sveitsiske duoen Daniel Hubmann og Matthias Kyburz i sammendrag før finalen – hvor det blir nye muligheter til å vise klasse på sprint.