Moholdt og Ulvensøen best på dagens ski-o sprint!

16.03.2019 Ivar Haugen

Vant norgescupløpet i Tromsø.

 

Lars Moholdt gikk til topps under dagens ski-o sprint i Norgescupen på Kvaløya utenfor Tromsø.

 

- Det var noe tungt føre i dag, så det var en sprint med litt høy vinnertid, innleder Lars Moholdt etter dagens sprint under norgescupen i ski-o på Kvaløya utenfor Tromsø.

 

Men noe tungt føre la ingen demper på humøret til dagens mann i herreklassen:

 

- Arrangørene har gjort en og jobb, og det var kjempefint å gå i dag.

 

- Det var ikke så mange deltakere i dag, men de aller fleste som var her var godt fornøy.

 

- På arena var det mye fornøyde folk.

 

Moholdt selv var en av dem, i det som for ham – sammen med mellomdistansen i morgen – er generalprøve før VM i svenske Piteå som innledes på onsdag:

 

- Jeg har minimalt med tidstap. Noen av veivalgene var ganske krevende, og kanskje kunne jeg gått litt smartere på et par strekk. Men jeg tror jeg valgte det beste stort sett.

 

- Et bra løp, men fremdeles noe å jobbe med. Dermed et greit utgangspunkt før VM.

 

Før den tid skal karen som i dag var i en klasse for seg i seniorklassen gjennom en ny konkurransedag fra Kvaløya langrennsarena:

 

- Jeg håper på en ny fin dag løypene i morgen.

 

I dag var Lars Moholdt nesten 3 minutter kjapper enn andremann, Vegard Gulbrandsen. Vegard Blomseth Johnsen ble nummer 3.

 

Da er det vært å merke seg at vinnerne av juniorklassen, Styrk Hundseid Kamsvåg, noterte seg for nest beste tid i løypen. (juniorer og seniorer gikk samme løype) Han var 20-tallet sekunder bedre enn andremann i seniorklassen.

 

Dameklassen ble vunnet klart av Anna Ulvensøen med søstrene Westli Andersen på 2.- og 3. plass, med Evine som den beste av dem. Emilie tok hånd om 3. plassen.

 

Juniorklassen for damer ble vunnet av Marlin Haavengen.

 

 

Resultater