Moen Pedersli røk ut i kvalifiseringen under VM-knockout sprint!

28.06.2022 Pressemelding

«Utrolig kjipt!»

 

Over: Trond Einar Moen Pedersli på vei mot mål.

Under: Moen Pedersli forklarar hvor det gikk galt.

DSC_0323 (2)-600.jpg


- Det er utrolig kjipt, sa Trond Einar Moen Pedersli etter dagens kvalifisering under VM-knockout srint i danske Fredericia.

Trønderen hadde en stor feil tidlig i sitt kvalifiseringsløp, og dermed lyktes han ikke å ta seg inn blant de 12 beste løperne i heatet – som er kvalifisert når det er kvartfinaler fra klokken 16 i ettermiddag:

 

- Jeg blingset, eller leste feil, på vei til 2. post, og da jeg kom til der jeg trodde posten skulle være skjønte jeg at jeg var på feil side av huset, forklarte han.

- Jeg tror Trond Einar (Moen Pedersli) blir litt «satt ut» av sin fargeblindhet, sa landslagssjef Janne Salmi.

I et område med mye gult og olivengrønt kan kontrastene mot røde postmarkeringer bli krevende.

De 5 andre norske løperne mestret det som var av krevende utfordringer, og tok seg greit videre fra formiddagens kvalifisering og blir dermed å finne når kvartfinalene «drar i gang» fra klokken 16.

Seminfinalene innledes klokken 17:45 – og går da direkte på NRK.


Finalene – hvor de seks beste i hver klasse gjør opp om tidenes første VM-gull i øvelsen knockout sprint – avgjøres like over klokken 19 i kveld.

Men Eirik Langedal Breivik, Håvard Eidsmo, Andrine Benjaminsen, Marie Olaussen og  Victoria Hæstad Bjørnstad har i hvert fall tatt seg et steg videre da de alle var inne blant de 12 beste i sine respektive heat og løper kvartfinaler i ettermiddag.