Minneord Espen Glomsrød (64) og Synne Glomsrød (32)

13.08.2022 Norges Orienteringsforbund

Espen Glomsrød var en levende legende i Østfold.  Han og hans datter mistet livet i en ubegripelig tragedie denne uken.

 

En grufull bilulykke rystet Norge mandag formiddag (8.aug). Ikke minst hele Halden og Østfold, såvel som utallige i Orienterings-Norge. En voldsom og tragisk frontal-kollisjon, en 40-50 tonns buss mot Espens bil på den svært trafikkerte veien fra Halden til E6 nær Svinesund. .

Flertallet av voksne o-løpere "kjente" Espen Glomsrød (64) - på en eller annen måte. Landslagsløper, militær verdensmester, en fenomenal fysioterapeut og osteopat. Men fremfor alt var Espen fra Gimle IF og Halden SK det ytterst vennlige, gode menneske som reddet helsen til utallige kjente og ukjente pasienter. 

Langt utenfor Halden og Østfolds grenser er den store Glomsrød-familien fra Gimle velkjent - og nå så tragisk rammet. Espen og hans kone med de to voksne døtrene pluss et to-årig barnebarn satt alle i bilen; på vei til svigerfamilien i Brattvåg på Sunnmøre.

Espen og Synne ble drept momentant. Espens kone og døtrenes mor ble hardt skadet, men ikke livstruende. Den andre høygravide datteren og jenta på to kom mirakuløst og nærmest uskadet fra ulykken.

Synne 32 år ung, var en høyt aktet fengselsbetjent i Bergen.

Sorg og fortvilelse rammer oss alle, ikke minst Espen og Synnes utallige venner og store familie.

Vi kommer tilbake med fyldigere minneord. 

Begravelsen finner sted allerede på fredag i Immanuelskirken midt i Halden.