Meld deg på årets VM-fest!

12.01.2019 Pressemelding

Ingen grunn til å nøle – påmeldingen til publikumsløpene under VM i Østfold i august er åpnet!


Bildet: Olav Lundanes jubler for VM - gull i Latvia i 2018. Det kan bli mer å juble for i Østfold i august, og da bør du være til stede! Foto: WOC2019

 

 

Det er ingen grunn til å nøle. Nå er påmeldingen til publikumsløpene under orienterings-VM fra 12.-17. august åpnet. Det samme gjelder også WOC2019-camping og «Skolehotell».


Arrangøren har lagt ned stor innsats for å skape tidenes VM i Østfold og Norge disse augustdagene til høsten. Nå er det åpnet for påmelding til de seks publikumsløpene samt bestilling av plass på VM-campingen eller overnatting på skole.

– Ta turen til VM, og få sommeropplevelser du sent vil glemme i Østfold. Se verdensstjernene duellere om VM-medaljene samtidig som du får testet VM-terrenget selv. Starttidspunktene for publikumsløpene er særdeles godt tilpasset muligheten til å følge verdenselitens kamp i skogen etterpå. Dette blir spennende og gøy. Alle VM-finalene vises på storskjerm, et rikelig serveringstilbud eller kose dere i et handels- og aktivitetsområde. For barn vil det være barneløype, labyrint, stemplingsrunde og barneparkering. Vi håper å se deg, sier VM-ambassadørene Mari Fasting og Petter Thoresen.

Stor pågang
Arrangøren opplever stor interesse for årets VM. Flere klubber og privatpersoner har allerede booket sin overnatting. Derfor har det vært jobbet på spreng med å hjelpe alle klubber med sine behov. Dette vil fortsette med hjelp fra Visit Østfold og kommunene i fylket. Det kan fortsatt være muligheter for klubber å bo på en egen skole. 

- Målsettingen er at alle skal få tilfredsstilt sine behov. Det er mange klubber som har bestilt egne hytter, egne plasser på campingplasser i Østfold-området, samt booket hotellrom og funnet annen privat overnatting. Vi vet at mange klubber ser etter andre alternativer. Dette prøver vi så langt vi kan å bidra med informasjon om, sier ansvarlig for publikumsløpene, Finn Henry Lillestrand.

VM-camping
WOC2019-campingen er plassert ved Sarpsborg stadion, der det til daglig spilles eliteseriefotball. Her er det plasser for bobiler og campingvogner.

I tillegg tilbyr arrangøren «skolehotell». Det vil bli satt opp busstransport til arena.

Samtidig har Visit Østfold (mer informasjon i bunn) lansert en egen side med mer informasjon for klubber og o-interesserte. Her finner dere informasjon om privat-overnatting, campingplasser, hoteller, samt andre muligheter i Østfold.

Early Bird-frist 15. april
Det blir Early Bird-påmelding med frist 15. april med rabattert pris. Dette kreverforhåndsbetaling for alle norske klubber. Det legges opp til at utenlandske løpere betaler direkte, mens norske klubber (se informasjon på orientering.no) kan velge dette selv i Eventor.

Ordinær påmeldingsfrist blir 29. Juli.

Etteranmelding i ordinære klasser blir senest 8. august. 

Etter dette er det direktepåmelding som gjelder på arena.

Seks publikumsløp
Det vil være publikumsløp hver dag i perioden 12. til 17. August – totalt seks separate løp (se innbydelse for mer info). Parkeringsavgift og eller skyttelbusser er inkludert i påmeldingsavgiften til de publikumsløpene du er påmeldt. 

I direkteløyper og i nybegynnerklasser kan man også gjøre sin påmelding på arena.

Slik foregår VM
VM-uka innledes med sprintløp for publikum og åpningsseremoni i Kulåsparken i Sarpsborg mandag 12. august. 

Tirsdag 13. august løper verdenseliten og publikum ved Knatterudfjellet, rett nord for Sarspborg. 

Resten av løpene arrangeres med utgangspunkt fra Mørk golfbane i Spydeberg, kun avbrutt av et publikumsløp i Fredrikstad på VM-troppenes fridag på formiddagen torsdag 15. august. 

NRK1 sender direkte fra alle finaleløpene.

 

LENKER:

All informasjon finner du på internettsiden til arrangøren: woc2019.no.

Meld deg på publikumsløpene via Eventor, som du finner her.

Informasjon om O-camp, «Skolehotell» og busstransport finner du på WOC2019s nettside.

Gå til Visit Østfolds informasjonsside for overnatting, som du finner her.