MapAnt er tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DnB!

28.06.2021 Pressemelding

«Dette løser en rekke problemer for oss!»


 

Siden 2015 er det lagt ned utallige timer i frivillig arbeid av – i første rekke Terje Mathisen, Henning Spjelkavik og Jan Kocbach – i utvikling av det som på forsommeren i fjor ble lansert på mapant.no – den norske utgaven av MapAnt.


Dette til glede for o-løpere, men også andre har fått øynene opp for dette kartverktøyet. Og da det i vår ble søkt om midler fra Sparebankstiftelsen DnB for utvikling til MapAnt 2.0, var søknaden støttet av NVE (Norges Vassdrags- og energidirektorat).
 
Og nå som Norges Orienteringsforbund har fått tilsagt på midler, er det lov å glede seg til MapAnt 2.0:

 

- Dette er strålende, sier leder i Kartutvalget i Norges Orienteringsforbund, Terje Mathisen.

 

Mathisen er også – som nevnt - en av ildsjelene bak MapAnt, og har jobbet både hardt og mye for at MapAnt skulle se dagens lys.


Nå ser det også lysere ut for fremtiden:


- Denne bevilgningen løser en rekke problemer for oss i prosjektet. I mange år har jeg, Henning Spjelkavik og Jan Kocbach lagt ned mye arbeid i gratis utviklingsarbeid for å lage dagens versjon 1 av MapAnt, uten å vite hvordan vi skulle finansiere våre utgifter til datautstyr, nettverk og servere.

 

Denne finansieringen er nå sikret for versjon 2.0.


Til glede for alle som har glede av og bruk for detaljert kart:


- Med utviklingsmulighetene som vi nå får, kan vi forhåpentligvis unngå en del redningsoperasjoner i fjellet. I tåke og dårlig sikt så kommer ofte fjellvandrere litt på avveie, og da kan MapAnts detaljerte visning av hvor det er stup og vært bratt være det som trengs for å unngå farlige situasjoner og – i verste fall – ulykker.

- Midlene fra Sparebankstiftelsen DnB gjøre at vi også får råd til å sette opp de serverressursene i skyen, som vi trenger for å gi god ytelse nesten uansett hvor mange brukere vi får.

 


Sagt med andre ord; med økt ressurser i skyen, kan en nå altså – takket være midlene fra Sparebankstiftelsen DnB - håpe at antall brukere går til himmels!

 

Sparebankstiftelsen_dnb_logo_jpg-600.jpg