- Målet er å arrangere tidenes VM!

21.11.2017 Ivar Haugen

2019-organisasjonen med tøffe ambisjoner i møte med det norske landslaget.

 

DSC_0373 (2)-600.jpg

De to representantene fra VM-2019 sammen med de norske landslagsløperne.

 

Under landslagssamlingen i Østfold forrige uke var VM-2019 organisasjonen på besøk for å fortelle litt om det som venter på hjemmebane snaut to år frem i tid.

En lydhør forsamling landslagsløpere fikk høre nestleder i VM-organisasjonen, Solveig Sikkeland, fortelle om hvordan selve organisasjonen er bygget opp, og hvordan en skal ta hele fylket i bruk sommeren 2019.

- Alle klubbene i Østfold er representert i organisasjonen som skal skape et arrangement for hele fylket, sa Sikkeland som selv kommer fra Varteig.

Daglig leder for VM-2019, Per Bergerud, kommer fra hoppsporten i idrettslig sammenheng – hvor han selv også har hentet hjem VM-gull.

Men han er heller ikke «umerittert» i det sivile arbeidet, der han senest var å finne som daglig leder for VM i skiskyting i Holmenkollen tilbake i 2016.

Dette var et svært vellykket mesterskap, og nå er målet det samme for orienterings-VM:

- Vårt mål er å arrangere tidenes VM, sa Bergerud ubeskjedent.

Tidenes VM er målet også for det norske laget, men da snakker en i form av norske prestasjoner i Østfoldskogene.

- Dere er alle velkommen til å bidra slik at dette blir et minneverdig og flott mesterskap, både for løpere, ledere, publikum og andre besøkende, inviterte Bergerud.

To av de norske tilhørerne i landslagsgruppen har erfaring fra vellykket VM på hjemmebane i Norge tilbake i 2010.

Marianne Andersen og Olav Lundanes hadde begge et strålende mesterskap da, og skal en dømme av engasjementet deres denne foredragskvelden, er de motivert for noe tilsvarende sommeren 2019.

Under den formelle seansen var de to aktive, og da det offisielle var i ferd med å avsluttes kunne en se at Bergerud og Lundanes engasjert diskuterte VM 2019 og veien dit.

- Det er veldig artig for oss som jobber mot mesterskapet å oppleve at utøverne har såpass stort engasjement foran et mesterskap på hjemmebane, og samtidig ønsker å bidra til at vi skal lykkes, smilte Bergerud da den vellykkede kvelden var ved sin ende.

 

For det norske landslaget var samlingen forrige uke snarere starten på de mer intensive forberedelsene mot hjemme-VM i 2019.