Lundanes: «Tidenes viktigste NM-uke»

09.09.2020 Ivar Haugen

Langdistansekongen gleder seg til de kommende dagene i Trøndelag.

 

Olav Lundanes gleder seg til NM-uken.

 

- Jeg gleder meg veldig til NM-uken, og forhåpentligvis kan formen være grei. Det er mange jeg ikke har løpt mot i år, så det blir spennende å se hvordan det går. Det er veldig åpent, sier Olav Lundanes foran det som venter i Malvik i Trøndelag de kommende dagene.

 

Og Trøndelag er noe som passer Lundanes.


 

- Det er et stykke fra Ålesund – hvor jeg er født og oppvokst, men det er hjemmebane, erkjenner den doble verdensmester fra i fjor, og fortsetter:

 

- Og med den spesielle sesongen vi har hatt i 2020, er det også tidenes viktigste NM-uke.

 

I annerledesåret 2020 blir det ikke noen internasjonale konkurranser på Lundanes og de andre på orienteringens stjernehimmel, men det gir startlister under NM-uken - de kommende dagene – som inneholder både Dæhli, Kinneberg og Lundanes.

 

Det er i dette selskapet sistnevnte skal prøve seg på sin 6. seier på rad under langdistansen i morgen. Da vil han bli historisk – med flest seire på rad gjennom tidene.

 

- Jeg må være såpass realistisk at det er nå eller aldri jeg kan passere Egil Johansen (som også har 5 NM-gull på rad på langdistanse red. anm.). Jeg får nok ikke flere sjanser til det i løpet av karrieren.

 

- I tillegg er det også en adelskalender for NM-langdistanse, fortsetter Lundanes – og sikter til at Bjørnar Valstad – som leder denne – bare er poenget foran ham her.

 

- Det er en del ekstra som motiverer med en NM-uke.

 

Hva er målet under NM-uken?

- Jeg ønsker å være med og kjempe om seieren. Men det er andre som har vist bedre form enn meg hittil i år. Uansett føler jeg at jeg har hatt litt positiv utvikling i august og september. Det er bra, svarer Lundanes.


Han gjør unna en økt i relevant terreng i dag, for å gi seg selv muligheten til å være best når det blir konkurransealvor – først på langdistansen torsdag. Deretter under finalen på mellomdistanse på lørdag – hvor det handler om Kongepokalen.

 

Så på søndag venter NM-stafett.
 


Startliste for torsdagens langdistanse

 

Live resultater torsdag

 

Live stream av lyd torsdag og fredag


Hjemmesiden til arrangementet

 

Konkurransene:

Torsdag: Langdistanse for yngre junior, eldre junior og senior.

Første start 10:00, siste medaljeutdeling ca 16:00. De beste seniorene starter fra 13-tida. Damer senior avgjøres ca. 14:40, herrer senior ca 15:20

Fredag: Kvalifisering mellomdistanse (seniorklassene).

Første start 15:10. Alle i mål ca 17:00.

Lørdag: Finaler mellomdistanse for yngre junior, eldre junior og senior

Første start 10:00, siste medaljeutdeling ca 15:30. De beste seniorene starter fra 13-tida. Damer senior avgjøres ca 14:15, herrer ca 14:45. Det deles ut kongepokaler til vinnerne av seniorklassene.

Søndag: Stafetter

Damestafetten starter 09:00, herrestafetten 12:00. Siste herrelag i mål ca 15:30.

Detaljert oversikt, startlister med mer vil bli å finne på http://nmuka2020.no/