Lundanes nærmer seg Tveite på adelskalenderen sammenlagt – Hausken Nordberg troner øverst hos damene!

22.10.2020 Norges Orienteringsforbund

Benjaminsen – med 4 NM-gull – er årets NM-dronning etter en intensiv NM-høst.


Over: Håvard Tveite er den herreløperen som har flest poeng sammenlagt på NM-adelskalenderne i orientering. Her avbildet under NM-ultralang i høst. Foto: Bjørn Hauge

Under: Anne Margrethe Hausken Nordberg fikk bare med seg NM-ultralang i høst, men er likevel den med flest poeng totalt på adelskalenderne i orientering.

Anne Margrethe Hausken Nordberg-frem-600.jpgI Norges Orienteringsforbund opererer en med NM-adelskalenderen for alle NM-øvelser, her får de 10 beste på hver enkelt NM-distanse poeng etter en skala fra 10 til 1, der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass gir 9 poeng og så videre.

 

Etter NM i Trøndelag hadde Olav Lundanes passert Bjørnar Valstad, og gått til topps på adelskalenderen for klassisk/langdistanse.


Når alle årets NM-øvelser er unnagjort, kan en summere totalen.


Da ser en at nevnte Lundanes nærmer seg Håvard Tveite, om en ser på totalt antall poeng «løpt inn» på adelskalenderne. Men løperen fra Halden SK har fortsatt en del å ta igjen på Tveite.

(fortsetter under bildet)

2020_Olav_Lundanes-3-600.jpg

Olav Lundanes er fremdeles bak Håvard Tveite når det gjelder totalt antall poeng på adelskalenderne. Foto: Per Ivar Skinderhaug


I toppen av dameklassen er det uendret etter årets NM-øvelser. Her troner Anne Margrethe Hausken Nordberg øverst.


Veteranen fra Nydalens SK deltok bare under en NM-distanse i dag, da resten av NM-øvelsen kolliderte med innspilling av «Mesternes Mester» for NRK.


Når det gjelder totalt antall poeng på adelskalenderen, er det verdt å merke seg at de beste damene har betydelig flere poeng enn de beste herrene – og Hausken Nordberg passerte i år 500 poeng totalt.


En kan også notere seg at Hausken Nordberg har «samlet på seg» 43 NM-medaljer i løpet av karrieren så langt. 


Under årets NM, var det Andrine Benjaminsen som fikk med seg flest medaljer, med 4 gull og en sølv. Dermed er hun ukronet NM-dronning.

 

(fortsetter under bildet)

2020_Andrine_Benjaminsen-7-600.jpg

Andrine Benjaminsen er årets ukronede NM-dronning. Foto: Per Ivar Skinderhaug


Hos herrene var det Håkon Jarvis Westergård den som fikk med seg flest poeng på adelskalenderen total i løpet av en intensiv NM-høst, hvor nevnte Jarvis Westergård fremfor alt avsluttet bra under NM-sprint i Haugesund.


(fortsetter under bildet)

2020_Håkon_Jarvis_Westergård-3-600.jpg

Håkon Jarvis Westergård var eneste løper som fikk med seg 3 medaljer fra NM-sprint i Haugesund. Han var også den herreløperen som fikk med seg flest poeng på adelskalenderen etter samtlige NM-øvelser i år. Foto: Per Ivar Skinderhaug

 

Nedenfor ser du linker til adelskalendere og NM-resultater – hvor både årets og tidligere års resultater er samlet for ettertiden.

 

 

Se alle adelskalendere: her

 

Se alle NM-resultater: her