Lundanes med EM-bronse på mellomdistanse

09.05.2018 Ivar Haugen

Solid løp i krevende og tøft sveitsisk terreng.

 

Olav Lundanes løper inn til EM-bronse på mellomdistanse.

 

 

- Jeg har løpt et godt løp i 25 minutter. Etter det ble det litt for mye feil, oppsummerer Olav Lundanes etter å ha løpt inn til EM-bronse over mellomdistanse i dag.

Perfeksjonisten fra Eikenos like utenfor Ålesund har EM-gull fra tidligere, og i dag var det litt å utsette på ferden mellom postflaggene.

- Det var noen veivalg – både i starten og på slutten – som ikke var gode nok. Og det er litt for mye å være nesten halvannet minutt bak Matthias Kyburz.

For – som under sprinten på søndag – var det Matthias Kyburz som fikk med seg gullet. På søndag delte den sveitsiske hjemmeløperen gullmedaljen med landsmann Daniel Hubmann. I dag var han alene på toppen av pallen, men landsmannen Florian Howald snek seg 12 sekunder foran Lundanes og la dermed beslag på sølvmedaljen.

Uansett er det en god mesterskapsinnledning for Lundanes, samtidig som Norge starter medaljefangsten i mesterskapet som går i den italienske delen av Sveits.

- Selvfølgelig gleder jeg meg til søndagens langdistanse hvor det er 900 meter stigning. I tillegg har vi et bra stafettlag på lørdag, sier Lundanes om det som venter for han i resten av mesterskapet.

Stafettlaget til Norge har 2 VM-gull på rad, og vant sølv under EM for to år tilbake.

Lagkameratene til Lundanes i stafetten, Magne Dæhli og Eskil Kinneberg, løp i dag inn til henholdsvis 11.- og 16. plass.

Mellom dem finner vi EM-debutant Paul Sirum på 15. plass.

I dameklassen var det finsk på toppen av pallen ved Marika Teini. Den finske jenta var noen små sekunder foran søndagens gullvinner, Tove Alexandersson. Med den sveitsiske junioren Simona Aebersold på 3. plass.

Silje Ekroll Jahren og Andrine Benjaminsen løp inn til henholdsvis 8.- og 9. plass:

- Det var godt å få til et bra løp etter søndagens dårlige sprint I dag har jeg løpt stabilt uten store feil, sa Silje Ekroll Jahren som i dag fikk sin beste plassering noensinne i mesterskap på skogsdistanse.

Andrine Benjaminsen tangerte sin 9. plass fra VM-langdistansen i fjor med en ny 9. plass i dag:

- Jeg løp litt for defensivt hele veien, sa hun.

For Benjaminsen blir det ny mulighet under sprintstafetten som går i morgen.

Da er hun ankerkvinne på lag med Sigrid Alexandersen, TrondEinar Moen Pedersli og Øystein Kvaal Østerbø.

Gaute Hallan Steiwer, Ingeborg Eide, Ingjerd Myhre og Kine Hallan Steiwer ble i dag nummer 25, 29, 31 og 38.

 

Fullstendige resultater herrer

 

Fullstendige resultater damer