Løpere fra minst fem nasjoner klare for ski-o åpningen på Sjusjøen!

07.12.2022 Pressemelding

Sjusjøløpene 17-18. desember innleder den nasjonale ski-o sesongen.


 

På mandag 12. desember er det siste frist for ordinær påmelding til World Ranking Event-løpene og sesongpremieren i skiorientering 17. og 18. desember på Sjusjøen i regi Nydalens Skiklub.

Allerede nå er det klart at ski-o-løpere fra minst fem nasjoner blir å finne til start.

Klart flest er det selvsagt fra Norge, men også en hel del fra Sverige, i tillegg er det også løpere fra Finland, Estland og Sveits på startstreken.

I skrivende stund er snøforholdene helt greie, eller som løpsleder Ole Petter Haugen beskriver situasjonen:

- Det er cirka 0,5 meter snø i terrenget og bra med frost i bakken. Det er ikke veldig mye snø, men det er tilstrekkelig på myrene og det terrenget hvor løypenettet kjøres. Det må påregnes noe busker og kratt som stikker opp og muligens også noen bekker og grøfter med litt lite snø. Bare temperaturen holder seg på minus så blir dette veldig bra.


For de som har tittet nøyere på Yr.no, ser det hele veldig uproblematisk ut.

I hele perioden fram mot neste helg loves det riktig kalde dager, og noen dager med snøfall, som forhåpentligvis gjør at busker og kratt skjules ytterligere.

Både junior- og seniorlandslagene stiller kvinne- og mannsterke opp.

Begge konkurransene denne helgen, både lørdagens sprint og søndagens mellomdistanse, er uttakningsløp til verdenscupen 9. -11. januar i Ramsau, Østerrike.  

- Selv om Østlandsklubbene dominerer startlista blant de norske, er det hyggelig å se at vi har klart å attrahere løpere fra Søgne i sør til Tromsø i nord, kan Haugen videre meddele.

Arrangørklubben selv har nå flest påmeldte (16), men også IL Heming og OL Toten-Troll har flere enn 10 påmeldte.

Mange av de norske juniorene og seniorene velger også å kombinere løpene med deltagelse i Ski-o-utvalgets helgesamling.

- Vi har over 100 påmeldte og køliste til denne samlinga, noe som er svært gledelig, forteller Anna Ulvensøen – som er en av de ansvarlige for denne samlinga.


Påmelding til lørdagens sprintdistanse


Påmelding til søndagens mellomdistanse