Lillomarka OL er tildelt NM-natt 2021: «Vi er veldig motivert for å arrangere!»

16.10.2020 Ivar Haugen

I terrenget rundt Lillomarka arena skal norske mestere i nattorientering - og vinnere av finalen i Norgescupen 2021 kåres.

 

Under: Kartutsnitt fra terrenget som skal brukes til NM-natt og Norgescupfinale i 2021.

 

Kartutsnitt NM-natt 2021.jpg

 

 

- Det er bra motivasjon for å arrangere i klubben vår. Spesielt etter at vi arrangerte skiorientering for første gang i vinter. Og da er det bare å «gønne på». Vi stiller fort 100 funksjonærer om det skal være behov, sier Vidar Benjaminsen i Lillomarka OL, og legger til:

 

- Bare folk får beskjed i god tid, så stiller de opp.

 

Nå er det – for Lillomarka OL - snakk om NM-natt og finale i Norgescupen om et snaut år:


- Vi diskuterte i klubben hva vi skulle ta på oss, og så at NM-natt var ledig. Stein Blomseth foreslo at vi skulle gå for det, og jeg mente det var greit om han legger løypene.

 

Dermed blir nevnte Blomseth løypelegger på NM-natt i 2021.

Vidar Benjaminsen selv blir løpsleder – både for NM-natt og Norgescupfinalen. Mens Mathias Benjaminsen legger løypene for sistnevnte:

 

- Stein (Blomseth) og Mathias (Benjaminsen) var løypeleggere sammen for Night Hawk fra Lillomarka arena i 2019, og de samarbeider bra.

 

Høsten 2021 blir det da altså samme løypeleggere og samme arena som under Night Hawk sommeren 2019:

 

- Vi har mye fint terreng i Lillomarka, og er nok i tillegg heldig med at det er lite hogst i området. Selvfølgelig er det en del stier noen steder, men under nattorientering er ikke det så farlig. En skal ha orden på stiene også, for å lykkes.


- Og i forhold til om en løp Night Hawk eller ikke tilbake i 2019, skal ikke ha noen betydning når vi kommer til NM-natt i 2021.


Forrige NM-natt – for et år tilbake i regi av Østmarka OK – var fellesstart.

I 2021 er det individuell start som gjelder, uten at en ser det som noen ulempe hos arrangøren:


- Nattorientering har hatt et veldig oppsving den siste tiden. Vi ser det bare nå gjennom høstens Harry Lagerts nattcup – som har vært fulltegnet på alle arrangement, og folk synes det er moro.

 

- Det er gøy å se.

 

Mer moro blir det under NM-natt i slutten av september 2021:

 

- Det er fantastisk å kunne arrangere fra Lillomarka arena. Med alle fasiliteter på plass og terrenget rett utenfor døra.