Landslagssamling med både detaljert skogsorientering og høyhastighet i bygater

03.08.2020 Ivar Haugen

Kontraster for Norges beste postjegere denne uken.

 

De blir mye kartlesing for landslagsløperne kommende uke.

 

- Det blir en samling hvor vi får både orientering i detaljert skogsterreng og krevende sprintorientering. Samlinga avsluttes med Sprintligakonkurranser og Fossumløpet, sier landslagssjef Jørgen Rostrup før denne ukes landslagssamling.

 

Første del – med skogsorientering – foregår i Larvik, hvor Norges beste postjegere skal navigere seg på best mulig måte mellom stup og skrenter i det detaljerte kystterrenget.

 

- Det er jo en fin kontrast til forrige samling i Østerdalen, smiler Rostrup. Vi ble gjort oppmerksomme på enkelte terreng i Larviksområdet etter at O-festivalen ble arrangert der. Selv om løpbarheten ikke er like god som i Tsjekkia, er det nyttig for løperne å få orientert i områder med svært krevende stein- og skrentformasjoner.

 

Kontrast er muligens også rette ordet å bruke om endringen i fokus fra skog - under oppholdet i Larvik fra mandag til onsdag – til høyhastighetsorientering på sprintkart i Oslo i siste del av samlingen:

 

- Det er naturlig at vi legger inn noen sprintøkter i Oslo-området før det blir konkurranser i Sprintliga til helgen, sier landslagssjefen og legger til:

 

- Vi er veldig glade for at Nydalens SK, Fossum IF og Heming Orientering stiller opp som arrangører, slik at vi får noen sprintløp med skikkelig kvalitet.

 

Fint blir det også med tanke på forberedelser til NM-sprint som finner sted i Haugesund siste helg i september.Først er det imidlertid trening og forberedelser på veien dit:

 

- Konkurransene til helgen blir sesongens første skikkelige sprintløp, og da er det er ekstra bra at vi også får besøk av noen danske landslagsløpere - som blir med på søndagens løp.


Men selve samlingen starter altså i dag, før det blir matching «utenfra» inn mot helgen.

 

Det er mulig for sprintløpere med ambisjoner å delta på øktene på torsdag, mer informasjon om dette og påmelding ordner du: her

 

Påmeldingsfrist til disse øktene er mandag 3. august klokken 23:59.

 

Informasjon om løpene til helgen ser du nedenfor. Regler og detaljer for Sprintliga 2020
 

All info om Sprintliga ser du ellers: her og her

 

Innbydelse Sprintliga åpningsløp og rerun


 

Påmelding Sprintliga åpningsløp


Påmelding Sprintliga rerun

 

Innbydelse heatfinaler

 

Påmelding heatfinaler

 

Innbydelse Fossumløpet

 

Påmelding Fossumløpet