Landslagssamling i ski-o: «Utbyttet ble mye bedre enn vi kunne håpe!»

05.12.2022 Ivar Haugen

Skuterspor og ski-o spesifikk trening på Skei ga løperne godt utbytte og solid dytt i ryggen mot sesongstarten. 

 

Over og under: Henholdsvis Anna Ulvensøen og Evine Westli Andersen var to av dem som fikk gjort unna mye god trening på samling med ski-o landslaget.
 

2021_ski-o_VM_Evine_Westli_Andersen-1-600.jpg

 

- Vi fikk kjørt en del ski-o løyper i skuterspor, så samlingen ble veldig bra, sier landslagstrener i ski-o Christian Hohl.

 

Han prater om samlingen til ski-o landslaget på Skei som ble avsluttet i går. Da hadde seniorlandslaget vært en uke «på snø», mens juniorene kom opp torsdag og fikk dermed en langhelg med snø under skisålene.

 

Og ikke minst kartstativ på magen:

- Erlend Slokvik kom opp tirsdag og kjørte en del skuterspor til oss, så det ble en del ski-o trening, forteller landslagstreneren – og konkretiserer:


- 2 natt korridorer, en økt med to sprintløyper og en fellesstart.


- I tillegg ble det også ski-o på samlingens siste økt. I utgangspunktet var det tenkt som en ren skøyteøkt, men det var såpass tett løypenett i konkurranseløypene at det også ble en ski-o økt.

Da er det god grunn til å smile, både for trener og elever:

- Totalen for samlingen ble mye bedre enn det vi trodde i forkant. Da pratet vi faktisk om å flytte samlingen til Trondheim og gå på kunstsnø der.


Samling på natursnø på Skei er god å ha «under beltet», men samtidig vet både landslagstrener og løpere at de i Finland innledet ski-o sesongen med konkurranser i Ylläs denne helgen:


- Løypenettet der var nok noe tettere, men vi fikk trent bra på Skei og jeg tror ikke vi er på etterskudd sammenliknet med dem.


- Fortsatt er det ganske lenge til verdenscupen starter.


Det skjer i Ramsau med konkurranser fra 9. – 11. januar 2023, og før den tid er det nasjonal sesongåpning på Sjusjøen to uker frem i tid.


Nå gjelder det for landslagsløperne å konservere skifølelsen og ski-o formen til den tid:

- Mange av de som studerer i Trondheim skal opp dit og avlegge noen eksamener, men så blir det nok kjapt ned igjen til bedre skiforhold enten på Skei eller Sjusjøen. Der de respektive har hytter til disposisjon, skisserer landslagstreneren.


Og om han skal male et bilde av tilstanden i laget to uker før alvoret starter er det med lyse farger:


- Det var mange som gikk bra på søndagens testrenn og slik jeg vurderer det, ser det bra ut. Siden forrige samling er det flere som har tatt betydelige steg.


- Spesielt Styrk (Hundseid Kamsvåg) – som var borte hele forrige sesong – har tatt store steg for hver samling jeg har vært med.

 

Så gjelder det å ha is i magen slik at en er på topp når det virkelig gjelder, under sesongens høydepunkt EM i Latvia i månedsskiftet januar – februar.


Men alvoret, eller moroa, starter altså med nasjonal åpning på Sjusjøen 17. – 18. desember. Deretter er det landslagssamling i løypenettet fra konkurransene fra 19. – 21. desember.